settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er dyrets mærke (666)?

Svar


Det primære skriftsted i bibelen som nævner ”dyrets mærke,” er Johannes’ Åbenbaring 13:15-18. Der findes også andre referencer i Johannes’ Åbenbaring 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20, og 20:4. Dette mærke fungerer som et segl på dem, som følger Antikrist og den falske profet (Antikrists talsmand). Den falske profet (det andet dyr) er årsagen til, at folk tager imod dette mærke. Mærket bliver fysisk i hånden eller på panden, og er ikke bare et enkelt kort, som man bærer rundt på.

De seneste gennembrud i den medicinske chipimplantat-teknologi har øget interessen i dyrets mærke, som tales om i Johannes’ Åbenbaring kapitel 13. Det er muligt, at den teknologi som vi ser i dag, repræsenterer de begyndende stadier til det, som på et tidspunkt måske vil blive brugt som dyrets mærke. Det er vigtigt at indse, at en medicinsk implantat-chip ikke er det samme som dyrets mærke. Dyrets mærke vil være noget, som kun dem, der tilbeder Antikrist, vil få. At få en medicinsk eller økonomisk chip implanteret ind i din højre hånd eller pande, er ikke det samme som dyrets mærke. Dyrets mærke vil være en endetids-identifikation, som Antikrist vil kræve, hvis man vil købe eller sælge, og den vil kun blive givet til dem, som tilbeder Antikrist.

Mange dygtige bibeludlæggere er bredt uenige om, hvad dyrets mærkes faktisk er i sin natur. Ud over tanken omkring den implanterede chip, så handler andre spekulationer sig om et ID kort, en mikrochip, en stregkode som bliver tatoveret ind under huden, eller ganske enkelt et mærke, som identificerer, at en person er trofast over for Antikrists rige. Det sidste syn på tingene kræver mindst spekulation, da den ikke føjer mere information til det, som bibelen allerede fortæller os. Med andre ord, så er enhver af disse ting mulige, men samtidigt er de alle spekulationer. Vi bør ikke bruge hele vores liv på at spekulere omkring nogle specifikke detaljer.

Betydningen af 666 er også et mysterium. Nogle har gisnet om, at der var en forbindelse til den 6. juni, 2006 – 06/06/06. Men i Johannes’ Åbenbaring identificerer tallet 666 en person for os, og ikke en dato. Johannes’ Åbenbaring 13:18 fortæller os, ”Her kræves der visdom! Den, der har forstand, må regne på dyrets tal, for det er et mennesketal. Dets tal er 666.” På en eller anden måde vil tallet 666 identificere, hvem Antikrist er. Tolkere af bibelen har i århundreder prøvet at identificere bestemte individer med 666. Men ingenting er endegyldigt. Derfor siger Johannes’ Åbenbaring 13:8, at nummeret kræver visdom. Når Antikrist bliver åbenbaret (2. Thessaloniker 2:3-4), vil det være klart hvem han er, og hvordan tallet 666 identificerer hvem han er.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er dyrets mærke (666)?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries