settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger bibelen om dødsstraf?

Svar


Den gammeltestamentlige lov befalede dødsstraf ved følgende handlinger: mord (2. Mosebog 21:12), kidnapning (2. Mosebog 21:16), parring med dyr (2. Mosebog 22:19), ægteskabsbrud (3. Mosebog 20:10), homoseksualitet (3. Mosebog 20:13), at være en falsk profet (5. Mosebog 13:5), prostitution og voldtægt (5. Mosebog 22:4), og en række andre kriminelle handlinger. Faktum er dog, at Gud ofte viste nåde når dødsdommen skulle eksekveres. David begik ægteskabsbrud og mord, men Gud krævede ikke, at han skulle miste livet (2. Samuel 11:1-5, 14-17; 2. Samuel 12:13). I sidste ende burde enhver synd vi begår, resultere i dødsstraf, fordi syndens løn er død (Romerne 6:23). Heldigvis viser Gud os sin kærlighed, ved ikke at fordømme os (Romerne 5:8).

Da farisæerne greb en kvinde på fersk gerning i at begå ægteskabsbrud, bragte hende til Jesus og spurgte ham, om hun skulle stenes, svarede Jesus: ”Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende” (Johannes 8:7). Dette bør ikke bruges som et eksempel på, at Jesus forkastede dødsstraf i ethvert tilfælde. Jesus afslørede ganske enkelt farisæernes hykleri. Farisæerne ville narre Jesus til at bryde den gammeltestamentlige lov; de var i virkeligheden ligeglade med kvinden, der skulle stenes (hvor var manden, som hun blev grebet i ægteskabsbrud med, henne?) Det var Gud, der indstiftede dødsstraffen: ” Den, der udgyder menneskets blod, skal få sit blod udgydt af mennesker. For i sit billede skabte Gud mennesket” (1. Mosebog 9:6). Jesus ville støtte dødsstraf i nogle situationer. Jesus viste også nåde, når dødsstraffen skulle eksekveres (Johannes 8:1-11). Apostlen Paulus indrømmede helt klart statens magt til at bruge dødsstraf når det var passende (Romerne 13:1-7).

Hvordan bør en kristen se på dødsstraf? Vi må for det første huske på, at Gud indstiftede dødsstraffen i sit Ord; derfor ville det være indbildsk af os at tro, at vi kunne skabe en højere standard. Gud besidder den højeste standard af alle levende væsener; han er perfekt. Denne standard bruges ikke bare på os, men også på ham selv. Derfor elsker han uendeligt højt, og har en uendelig mængde nåde at give. Vi ser også, at han har en uendelig vrede, og at det hele eksisterer i en perfekt balance.

For det andet må vi anerkende, at Gud har givet regeringer autoriteten til at vurdere, hvornår dødsstraf er på sin plads (1. Mosebog 9:6; Romerne 13:1-7). Det er ubibelsk at hævde, at Gud er modstander af dødsstraf i ethvert tilfælde. Kristne bør aldrig glæde sig over, at dødsstraffen tages i brug, men samtidigt bør kristne ikke bekæmpe regeringens ret til at henrette gerningsmændene bag de ondeste, kriminelle handlinger.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger bibelen om dødsstraf?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries