settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er de syv dødssynder for nogle?

Svar


De syv dødssynder er en liste, som oprindeligt blev brugt i den tidlige, kristne lære, til at undervise og instruere efterfølgere, angående menneskets faldne natur og tilbøjelighed til at synde. Fejlforståelsen af de syv ”døds” –synder er, at de er synder, Gud ikke vil tilgive. Bibelen gør det klart, at den eneste synd, Gud ikke vil tilgive, er fortsat vantro, fordi denne forkaster den eneste mulighed for at få frelse – Jesus Kristus, og hans stedfortrædende død på korset.

Er ideen om syv dødssynder så bibelsk? Svaret er både ja og nej. I Ordsprogenes bog 6:16-19 står der, ”Der er seks ting, Herren hader, og syv, han afskyr: 1) hovmodige øjne, 2) løgnagtig tunge, 3) hænder, der udgyder uskyldigt blod, 4) et hjerte, der udtænker onde planer, 5) fødder, der løber rask i ondt ærinde,

6) Et falsk vidne, der udspreder løgne, og 7) en, der sår splid mellem brødre”. Men denne liste er ikke det, de fleste mennesker forstår ved de syv dødssynder.

Ifølge pave Gregorius den store, som var pave i det 6. århundrede, så er de syv dødssynder følgende: stolthed, misundelse, ærgerrighed, begær, vrede, grådighed og dovenskab. Selvom disse uden tvivl er synder, så bruges beskrivelsen ”de syv dødssynder” aldrig om dem i bibelen. Men den traditionelle liste over synder, kan bruges som en god måde at kategorisere de mange, forskellige synder, der eksisterer. Næsten enhver synd mulig ville kunne bruges én af disse syv kategorier. Vigtigst af alt er det at huske på, at disse synder ikke er mere ”dødssyndige” end andre synder. Al synd vil resultere i død (Romerne 6:23). Pris ske Gud, at vi alle vores synder, inklusive ”de syv dødssynder,” kan blive tilgivet igennem Jesus Kristus (Matthæus 26:28; ApG 10:43; Efeserne 1:7).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er de syv dødssynder for nogle?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries