settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er en bønnevandring? Er det bibelsk at gå på en bønnevandring?

Svar


Bønnevandring er en praksis, hvor man beder på et bestemt sted, og er en slags forbøn, som er forbundet med at gå til, eller tæt på, et bestemt sted imens man beder. Nogle mennesker tror, at hvis de er nær et bestemt sted, så kan de ”bede tættere på, for at bede klarere for.” Både individer, grupper, og hele kirker tager bønnevandringer. De kan være så korte som en enkelt boligblok, eller de kan vare mange kilometer. Ideen har at gøre med, at man bruger de fem sanser – synssansen, høresansen, lugtesansen, smagssansen, og følesansen – for at forstærke forbederens forståelse af behovet for bøn.

Hvis vi f.eks. går en tur i dit nabolag, og leder efter ting, som vi kan bede for, så opdager vi måske en baggård som er utroligt rodet og ødelagt. Dette får dig måske til at bede for stedets beboere, og for deres helbred, både fysisk og åndeligt. Nogle grupper tager bønnevandringer rundt omkring skoler, imens de beder for de lærere og elever, som er indenfor, for deres sikkerhed og fred, og for, at djævelens planer med netop dette sted må blive ødelagt. Nogle mennesker føler, at de kan koncentrere sig bedre, samt rette deres bønner mere effektivt an, når de vandrer nær de mennesker eller steder, de beder for.

Bønnevandring er et relativt nyt fænomen, og man er ikke klar over, hvor det stammer fra. Der findes ikke nogen bibelsk model for at tage på bønnevandring, men det er klart, at siden den mest almindelige måde at transportere sig frem og tilbage på bibelsk tid var at gå, så må mennesker have gået og bedt på samme tid. Men der findes ikke noget direkte bud om, at vi skal tage bønnevandringer. Det er ikke skriftmæssigt korrekt at tro, at det er mere effektivt at bede på et bestemt sted, eller i en bestemt stilling, end hvis man gjorde det på en anden måde. Og herudover kan siges, at selvom vi føler et behov for at være nærmere et sted, eller en situation, for at bede mere klart, så ved vores himmelske Fader, som altid er allestedsnærværende, præcis hvad der er behov i alle situationer, og vil besvare dem efter sin egen fuldkomne vilje og timing. Når han tillader os at være en del af sine planer gennem vores bønner, så er det for vores skyld, og ikke for hans.

Vi befales at ”bede uden ophør” (1. Thessaloniker 5:17), og da vi dagligt går, så er det klart, at hvis vi beder uden ophør, så beder vi også, når vi går. Gud hører alle bønner, som sendes op af dem, som bliver i Kristus (Johannes 15:7), uanset tid, sted, og position. Samtidigt findes der selvfølgelig ikke noget bud imod at tage på bønnevandringer, og alle ting, som driver os til at bede, bør man tage op til overvejelse.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er en bønnevandring? Er det bibelsk at gå på en bønnevandring?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries