settings icon
share icon
Spørgsmål

Er det muligt at tilføje flere bøger til bibelen?

Svar


Der findes ingen grund til at tro, at Gud vil tilføje yderligere åbenbaring til sit Ord. Bibelen begynder med menneskets skabelse – 1. Mosebog – og slutter med menneskets endelige skæbne – Johannes’ Åbenbaring. Og vi ved følgende fra 2. Timotheusbrev 3:16, ”Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så at det menneske, som hører Gud til, kan blive fuldvoksent, udrustet til al god gerning.”

Hvis man tilføjede flere bøger til bibelen, så ville det svare til at sige, at den bibel vi har i dag er ufuldstændig – at den ikke fortæller os alt det, vi har behov for at vide. Selvom det kun direkte kan bruges på Johannes’ Åbenbaring, så lærer Johannes’ Åbenbaring 22:18-19 os en vigtig sandhed om at tilføje til Guds Ord: ”Jeg vidner for enhver, der hører profetordene i denne bog: Føjer nogen noget til dem, vil Gud tilføje ham de plager, der er skrevet om i denne bog, og trækker nogen noget fra ordene i denne profetiske bog, vil Gud fratage ham hans del i livets træ og i den hellige by…”

Vi har alt det vi behøver i de nuværende 66 bøger, som vi finder i bibelen. Der findes ikke én eneste livssituation, som Skriften ikke har noget at sige om. Det, der begyndte i 1. Mosebog, slutter i Johannes’ Åbenbaring. Bibelen er helt fuldkommen og tilstrækkelig. Kunne Gud så føje til bibelen. Svaret er ja, selvfølgelig kunne han det. Men der findes ikke nogen begrundelse, hverken bibelsk eller teologisk, som skulle få os til at tro at han har tænkt sig at gøre det, eller at han har nogen grund til at gøre det.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Er det muligt at tilføje flere bøger til bibelen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries