settings icon
share icon
Spørgsmål

Findes rumvæsener/ aliens eller UFO’er?

Svar


Lad os først definere ”rumvæsener/ aliens” som havende ”evnen til at træffe moralske valg, have intellekt, følelser og vilje.” Lad os nu se på et par videnskabelige fakta:

1. Mennesket har sendt rumraketter til næsten samtlige planeter i vores solsystem. Efter at have observeret planeter, har vi, foruden planeterne Mars og muligvis en af månerne på Jupiter, udelukket at der kan eksistere liv på nogle af disse planeter.

2. I 1976 sendte USA to landingsenheder til Mars. Begge havde instrumenter med, der kunne grave i jorden på Mars, og undersøge om det havde liv i sig. De fandt ingen beviser overhovedet. Som en kontrast, så kan det sammenlignes med jord fra det mest golde område på Antarktis, som ville være fyldt med mikroorganismer. I 1997 sendte USA maskinen Pathfinder til Mars’ overflade. Denne rover tog flere prøver og udførte mange flere forsøg. Der fandt man ingen tegn på liv heller. Siden da er der blevet gennemført flere missioner til Mars, alle med det samme resultat.

3. Astronomer opdager hele tiden nye planeter i fremmede solsystemer. Nogle antager, at når der eksisterer så mange planeter, så må det være et bevis for, at der findes liv andre steder i universet. Faktum er, at det aldrig er blevet bevist, at bare én af disse er en planet med liv på. Den ufattelige afstand mellem disse planeter og jorden, gør det umuligt at undersøge nærmere, om der er liv på nogen af dem. Da evolutionister ved, at der ikke findes liv på andre planeter i vores solsystem, end på jorden, er de ivrige efter at finde liv på andre planeter udenfor vores solsystem, for at bevise, at livet er opstået. Der findes mange andre planeter derude, men vi ved sandelig ikke nok om dem til at sige noget om, hvorvidt de kunne have liv på sig eller ej.

Hvad siger bibelen så om alt dette? Jo, den siger, at jorden og menneskeheden er unikke i Guds øjne. I 1. Mosebog 1 fortæller bibelen endda, at Gud skabte jorden, før han skabte solen, månen og stjernerne. I Apostlenes Gerninger 17:24, 26 står der, ”Gud, som har skabt verden med alt, hvad den rummer, og som er Herre over himmel og jord, bor ikke i templer bygget af hænder… han (har) skabt alle folk og ladet dem bosætte sig overalt på jorden og fastsat bestemte tider og grænser for, hvor de skal bo.”

Oprindeligt var menneskeheden uden synd, og alt var ”meget godt” (1. Mosebog 1:31). Da det første menneske syndede (1. Mosebog 3), resulterede det i en lang række problemer, sygdom og død inklusive. Selvom dyr ikke har nogen personlig synd i Guds øjne (de er ikke moralske væsener), så lider og dør de stadig (Romerne 8:19-22). Jesus Kristus døde for at fjerne den straf, som vi fortjente for vores synd. Når han vender tilbage, så vil han fuldstændig fjerne konsekvenserne af den forbandelse, der har eksisteret siden Adams tid (Åbenbaringen 21-22). Læg mærke til, at der i Romerne 8:19-22 står, at hele skabningen sukker og vånder efter denne tid. Det er også vigtigt at understrege, at Kristus kom for at dø for menneskeheden, og at han kun døde én gang (Hebræerne 7:27; 9:26-28; 10:10).

Hvis hele skabningen nu lider under denne forbandelse, så ville enhver livsform, som ikke befandt sig på jorden, også lide. Lad os for argumentets skyld sige, at der eksisterer liv på andre planeter. Hvis dette er tilfældet, så lider de også; og hvis ikke nu, så vil de sandelig komme til det, når alt forgår med et brag, og elementerne kommer i brand og smelter (2. Peter 3:9). Dette lader os tilbage med et uløst paradoks – med mindre der selvfølgelig ikke findes moralske væsener udenfor vores planet.

Hvad så med ikke-moralske eller ikke-etiske livsformer på andre planeter. Kunne alger, eller endda hunde eller katte, være til stede på andre planeter? Antageligvis ja, og det ville ikke gøre større skade på nogen bibeltekst. Men det ville helt sikkert vise sig problematisk, hvis man skulle besvare spørgsmål som ”siden hele skabningen lider, hvilket formål skulle Gud så have med at skabe ikke-moralske og ikke-bevidste skabninger på fremmede planeter, som lider?”

Som konklusion kan vi sige, at bibelen ikke giver os nogen grund til at tro, at der findes liv andre steder i universet. Faktisk giver bibelen os flere gode grunde til, hvorfor der ikke er det. Der er dog mange mærkelige og uforklarlige ting, som sker i dag. Der er dog ingen grund til at mene, at disse ting stammer fra rumvæsener/ aliens eller UFO’er. Hvis det er muligt at bedømme, hvorfor mange af disse hændelser efter sigende sker, så har det højst sandsynligt en åndelig, og mere præcist, en dæmonisk årsag bag sig.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Findes rumvæsener/ aliens eller UFO’er?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries