settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger bibelen om bekymring?

Svar


Bibelen lærer os klart, at vi ikke bør bekymre os. I Filipperbrevet 4:6 får vi dette bud, "Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak." I dette skriftsted lærer vi, at vi bør bringe alle vores behov og bekymringer til Gud i bøn, i stedet for at bekymre os om dem. Jesus opfordrer os til at undgå at bekymre os om vores fysiske behov, såsom tøj og mad. Jesus forsikrer os om, at vores himmelske Fader vil tage sig af alle vores behov (Matthæus 6:25-34). Derfor bør vi ikke bekymre os om noget som helst.

Da bekymring ikke bør være en del af en troendes liv, hvordan overvinder man så bekymring? I 1. Petersbrev 5:6 får vi denne instruks, "Kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer." Gud ønsker ikke, at vi skal bære rundt på vægten af problemer og byrder. I dette vers siger Gud til os, at vi skal give Ham alle vores bekymringer og problemer. Hvorfor ønsker Gud at tage vores problemer på sig? Bibelen siger, at det er fordi han har omsorg for os. Gud har omsorg for alt, der sker med os. Ingen bekymring er for stor eller for lille til, at Han lægger mærke til det. Når vi giver Gud vores problemer, lover Han os at give os den fred, der overgår al forstand (Filipperne 4:7).

Naturligvis vil bekymring og angst være en del af livet for dem, der ikke kender Frelseren. Men for dem, som har givet deres liv til Ham, har Jesus lovet, "Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. Tag mit åg på jer, og lær af mig, for jeg er sagtmodig og ydmyg af hjertet, så skal I finde hvile for jeres sjæle. For mit åg er godt, og min byrde er let" (Matt. 11:28-30).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger bibelen om bekymring?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries