settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er et godt sted i bibelen, hvor jeg kan begynde at læse?

Svar


Til at begynde med, så er det vigtigt at indse at bibelen ikke er en normal bog, som man let kan læse fra begyndelse til slut. Den er faktisk et bibliotek, eller en samling, af bøger som blev skrevet af forskellige forfattere på mange sprog i løbet af 1500 år. Martin Luther sagde at bibelen er ”Kristi fødested,” da al bibelsk historie og profeti i sidste ende peger mod Jesus. Derfor bør enhver førstelæsning af Skriften begynde med evangelierne. Markusevangeliet er hurtigt og let læst, og er et godt sted at starte. Så kunne du måske fortsætte med Johannesevangeliet, som fokuserer på de ting Jesus sagde om sig selv. Markusevangeliet fortæller om, hvad Jesus gjorde, imens Johannesevangeliet fortæller om hvad Jesus sagde, og hvem Jesus var. I Johannesevangeliet finder vi nogle af de mest enkle og klare skriftsteder, men samtidigt også nogle af de mest dybsindige og underfundige steder. Ved at læse evangelierne (Matthæus, Markus, Lukas, Johannes) vil du blive bekendt med Kristi liv og tjeneste.

Derefter kunne du læse nogle af epistlerne (brevene) (Romerbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet). De fortæller om hvordan vi bør leve vores liv på en måde som ærer Gud. Når du begynder med at læse i det gamle testamente, så læs 1. Mosebog. Den fortæller om, hvordan Gud skabte verden, og hvordan menneskeheden faldt i synd, så vel som den virkning dette fald havde på verden. 2. Mosebog, 3. Mosebog, 4. Mosebog, og 5. Mosebog kan være svære at læse, fordi de taler om alle de love, som Gud befalede jøderne at leve efter. Selvom du ikke bør undgå disse bøger, så er det måske bedre at du studerer dem på et senere tidspunkt. Men uanset hvad, så sørg for ikke at hænge fast i dem. Læs fra Josvabogen til Krønikebøgerne for at få en god forståelse af Israels historie. Ved at læse fra Salmernes bog til Højsangen vil du få en god forståelse for jødisk poesi og visdom. De profetiske bøger, fra Esajas til Malakias, kan også være svære at forstå. Husk på, at nøglen til at forstå bibelen er at bede Gud om visdom (Jakob 1:5). Gud er bibelens forfatter, og han ønsker at du må forstå hans Ord.

Det er vigtigt at forstå, at ikke alle vil have held med at studere i bibelen. Det er kun dem, der har de nødvendige ”kvalifikationer” til at studere Guds Ord, som kan gøre det med Guds velsignelse:

Er du frelst gennem tro på Jesus Kristus (1. Korinther 2:14-16)?

Er du sulten efter Guds Ord (1. Peter 2:2)?

Søger du flittigt i Guds Ord (ApG 17:11)?

Hvis dit svar var ”ja” til disse tre spørgsmål, så kan du være sikker på, at Gud vil velsigne dit forsøg på at lære ham og hans Ord at kende, uanset hvor du begynder, og uanset hvilken metode du bruger til at studere med. Hvis du ikke er sikker på at du er en kristen – at du er blevet frelst gennem tro på Kristus, og derfor har Helligånden boende i dig – så vil det være umuligt at forstå betydningen af Skriftens Ord. Bibelens sandheder er skjult for dem som ikke er kommet til tro på Kristus, men de er selve livet for dem som tror (1. Korinther 2:13-14; Johannes 6:63).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er et godt sted i bibelen, hvor jeg kan begynde at læse?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries