settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad vil det sige, at bede i Ånden?

Svar


Tre steder i bibelen bliver det nævnt, at man kan bede i Ånden. I 1. Korintherbrev 14:15 står der, ”hvad da? Jeg vil bede med ånden, men jeg vil også bede med forstanden; jeg vil lovsynge med ånden, men jeg vil også lovsynge med forstanden.” I Efeserbrevet 6:18 står der, ”Under stadig bøn og anråbelse skal I altid bede i Ånden og holde jer vågne til det og altid være udholdende i forbøn for alle de hellige.” Og i Judasbrevet vers 20 står der, ”Men I, mine kære, skal opbygge jer selv på jeres hellige tro og bede i Helligånden.” Så hvad betyder det helt præcist, at bede i Ånden?

Det græske ord, som oversættes med ”bede i,” kan have flere forskellige betydninger. Det kan betyde ”i kraft af,” ”med hjælp fra,” ”i tilstedeværelse af,” og ”i forbindelse med.” At bede i Ånden har ikke at gøre med de ord, som kommer ud af vores mund. Det henviser snarere til den måde vi beder på. Når vi beder i Ånden, så beder vi ifølge Åndens ledelse. Det har at gøre med at bede for de ting, som Ånden leder os til at bede for. I Romerbrevet 8:26 står der, ”Og også Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke.”

Baseret på 1. Korintherbrev 14:15, stiller nogle lighedstegn mellem at bede i Ånden, og at bede i tunger. Da han omtaler tungetalens nådegave, nævner Paulus, at det er ”min ånd, der beder.” I 1. Korintherbrev 14:14 står der, at når en person beder i tunger, så ved han ikke, hvad han selv siger, fordi det bliver talt på et sprog, som han ikke kender. Desuden kan ingen forstå, hvad der bliver sagt, med mindre der er en tolk til stede (1. Korinther 14:27-28). I Efeserbrevet 6:18 instruerer Paulus os i at ”bede i Ånden og holde jer vågne til det og altid være udholdende i forbøn for alle de hellige.” Hvordan kan vi holde os vågne til det og altid være udholdende i bøn for alle de hellige, hvis ingen, inklusive den person, som beder, forstår hvad der bliver sagt? Derfor bør bøn i Ånden forstås på den måde, at man beder i Åndens kraft, ved Åndens ledelse, og ifølge hans vilje, og ikke som at bede i tunger.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad vil det sige, at bede i Ånden?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries