settings icon
share icon
Spørgsmål

Vil der være ægteskab i himlen?

Svar


Bibelen fortæller os, at ”I opstandelsen hverken gifter man sig eller giftes bort, men er som engle i himlen” (Matthæus 22:30). Dette var Jesu svar i forbindelse med et spørgsmål, som havde at gøre med en kvinde, som havde været gift mange gange i sit liv – hvem ville hun så være gift med i himlen (Matthæus 22:23-28)? Det lader til, at der ikke vil findes noget sådant som ægteskab i himlen. Dette betyder ikke, at en ægtemand og hustru ikke længere vil kende hinanden i himlen. Det betyder heller ikke, at en ægtemand og hustru ikke kan have et nært forhold til hinanden i himlen. Det lader dog til at skulle forstås sådan, at ægtemanden og hustruen ikke længere vil være gift i himlen.

Der vil højst sandsynligt ikke findes ægteskab i himlen af den enkle grund, at der ikke vil være behov for det. Da Gud etablerede ægteskabet, så gjorde han det for at opfylde visse behov. For det første, så så han, at Adam havde behov for en partner. ”Gud Herren sagde: ’Det er ikke godt, at mennesket er alene. Jeg vil skabe en hjælper, der svarer til ham’” (1. Mosebog 2:18). Eva var løsningen på Adams ensomhedsproblem, så vel som hans behov for at have en ”hjælper,” altså en, som kunne gå ved siden af ham som en partner, og side om side med ham i livet. Men i himlen vil der ikke være nogen ensomhed, og der vil heller ikke være behov for at have hjælpere. Vi vil være omgivet af en stor skare af troende og engle (Åbenbaringen 7:9), og alle vores behov bliver mødt, også behovet for fællesskab.

For det andet, så skabte Gud ægteskabet som et middel til at formere sig og opfylde jorden med mennesker med. Men himlen vil ikke blive befolket på grund af formering. De, som kommer til himlen, vil komme dertil ved tro på Herren Jesus Kristus; de vil ikke blive skabt der, og der er ikke tale om formering. Derfor er der ikke noget formål med at have ægteskab i himlen, da der hverken findes formering eller ensomhed der.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Vil der være ægteskab i himlen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries