settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad siger bibelen om adoption?

Svar


Det kan være et kærligt alternativ for forældre, som, af forskellige grunde, ikke kan tage sig af deres egne børn, at de vælger at lade dem adoptere. Dette kan også være et bønnesvar for mange par, som ikke har kunnet få egne børn. For nogle mennesker er adoption et kald, til at kunne gøre mere som forældre, ved at udvide deres familie med børn, som biologisk set ikke er deres egne. Bibelen har meget godt at sige om adoption.

I 2. Mosebog hører vi historien om den hebraiske kvinde Jokebed, som fik en søn i den tid, da farao havde befalet, at alle mandlige, hebraiske spædbørn skulle slås ihjel (2. Mosebog 1:15-22). Jokebed tog en sivkurv, gjorde den vandtæt, og sendte spædbarnet ned langs floden i kurven. En af faraos døtre så sivkurven, og hentede barnet fra den. Senere adopterede hun ham ind i den kongelige familie, og gav ham navnet Moses. Han gik hen og blev en trofast og velsignet Guds tjener (2. Mosebog 2:1-10).

I Esthers bog blev en smuk pige ved navn Esther, som blev adopteret af sin fætter efter sine forældres død, dronning, og Gud brugte hende til at bringe befrielse til det jødiske folk. I det nye testamente blev Jesus Kristus undfanget ved Helligånden i stedet for af en mands sæd (Matthæus 1:18). Han blev ”adopteret” og opfostret af moderens mand, Josef, som tog Jesus til sig som sit eget barn.

Når vi giver vores hjerte til Kristus, tror på ham, og sætter vores lid til at blive frelst af ham alene, så bliver vi en del af Guds familie – ikke vha. den naturlige proces, som sker ved den menneskelige undfangelse – men ved adoption. ”I har jo ikke fået en ånd, som giver trællekår, så I atter skulle leve i frygt, men I har fået den ånd, som giver barnekår (fra engelsk: adoptionens eller sønnekårets ånd).” Og i ham råber vi ”Abba, fader!” (Romerne 8:15). På lignende vis sker det ud fra et kærligt valg, at vi bringer en person ind i vores familie ved adoption. ”I sin gode vilje forudbestemte han os til barnekår (fra engelsk: adoption) hos sig ved Jesus Kristus” (Efeserne 1:5). På samme måde som Gud adopterer dem, der modtager Jesus Kristus, ind i sin åndelige familie, bør vi også i bøn overveje at adoptere børn ind i vores fysiske familier.

Det er helt klart, at Skriften ser adoption i et positivt lys – både i den fysiske og åndelige forstand. Både de, som adopterer, og de, som bliver adopteret, modtager en enorm velsignelse ved det, og vores egen adoption ind i Guds familie er et eksempel på dette privilegium.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad siger bibelen om adoption?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries