settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er Romernes vej frelse?

Svar


Romernes vej til frelse er en måde hvorpå man forklarer de gode nyheder om frelsen, ved hjælp af skriftsteder fra Romerbrevet. Det er en enkel, men kraftfuld måde til at forklare, hvorfor vi har behov for frelse, hvordan Gud har tilvejebragt frelsen, hvordan vi kan modtage den, og hvad frelsen resulterer i.

Det første vers i Romernes vej til frelse, finder vi i Romerbrevet 3:23: ”For alle har syndet, og mistet herligheden fra Gud.” Vi har altså alle syndet. Vi har alle gjort ting, der vakte Guds mishag. Og der er ingen uskyldige. Romerne 3:10-18 giver en detaljeret skildring af, hvordan synden i vores liv ser ud. Det andet skriftsted i Romernes vej til frelse, er Romerne 6:23, underviser os i vores synds konsekvenser: ”For syndens løn er død, men Guds nådegave er evigt liv i Jesus Kristus, vor Herre.” Den straf vi ved vore synder har gjort os fortjente til, er altså døden. Og ikke bare fysisk død, men evig død!

Det tredje vers i Romernes vej til frelse, fortsætter hvor Romerne 6:23 slutter: ”men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre.” Og Romerne 5:8 slår fast: ”men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere.” Jesus Kristus døde for os! Jesus’ død betalte prisen for vore synder. Jesu genopstandelse er et bevis på, at Gud accepterede Jesu død som betaling for vore synder.

Det fjerde skriftsted i rækken i Romernes vej til frelse, er Romerne 10:9: ”For hvis du med din mund bekender, at Jesus er Herre, og i dit hjerte tror, at Gud har oprejst ham fra de døde, skal du frelses.” Fordi Jesus døde på vores vegne, er alt hvad vi behøver gøre at tro på ham, og stole på at hans død var betaling for vore synder – så skal vi frelses! Romerne 10:13 gentager dette, ”for ”enhver, som påkalder Herrens navn, skal frelses.”” Jesus døde for at betale straffen for vore synder og frelse os fra evig død. Frelsen, som er syndernes forladelse, er tilgængelig for enhver, som har sat deres lid til Jesus Kristus som deres Herre og frelser.

Det sidste fokus i Romernes vej til frelse, omhandler de ting, frelsen resulterer i. Romerne 5:1 indeholder dette vidunderlige budskab: ”Da vi nu er gjort retfærdige ved tro, har vi fred med Gud ved Jesus Kristus, vor Herre.” Vi kan have et fredeligt forhold til Gud igennem Jesus. I Romerne 8:1 står der: ”så er der da nu ingen fordømmelse for dem, som er i Kristus Jesus.” Da Jesus er død for vore synder, vil vi aldrig blive fordømt for vore synder. Og til sidst har vi dette vidunderlige løfte til os i Romerne 8:38-39: ”For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter, eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Jesus Kristus, vor Herre.”

Kunne du tænke dig at følge den Romerske vej til frelse? Hvis dit svar er ja, så er der her en enkel bøn, du kan bede. At sige denne bøn, er en måde, hvorpå du overfor Gud erklærer at du sætter din lid til Jesus Kristus for at blive frelst. Det er ikke ordene der i sig selv kan frelse dig; det kan kun troen på Jesus Kristus. ”Gud, jeg ved at jeg har syndet mod dig, og derfor fortjener straf. Men Jesus tog den straf, jeg fortjente, så jeg igennem troen på ham kunne blive tilgivet. Jeg sætter min lid til dig, for at finde frelse. Tak for din vidunderlige nåde og tilgivelse – den evige livs gave! Amen!”

Har du truffet et valg om at give dit liv til Jesus, pga. det du har læst her? Hvis svaret er ja, så tryk gerne på ”Jeg har taget imod Jesus i dag” knappen nedenfor.
EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er Romernes vej frelse?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries