settings icon
share icon
Spørgsmål

Bør en kristen gå til psykolog/ psykiater?

Svar


Psykologer og psykiatere er professionelle, der arbejder indenfor det mentale helbredsområde. Mennesker blander ofte deres opgaver sammen, eller blander dem sammen med andre professionelle indenfor det mentale helbredsområde, såsom psykoterapeuter, psykoanalytikere, eller rådgivere i sundt, mentalt helbred. Der er mange variationer af professionelle indenfor det mentale helbredsområde, som kræver flere forskellige, uddannelsesmæssige retninger og bruger mange behandlingsmetoder. Psykologer skal have en ph.d. i psykologi, og fokuserer primært på at researche, undervise på universitetsniveau, og have private rådgivningspraksisser. De kan også udføre mange kognitive og emotionelt fokuserede tests. En psykiater er faktisk en medicinsk læge, der specialiserer sig i mentale problemer. Psykiatere er de eneste professionelle inden for det mentale helbredsområde, der må udskrive medicin og er trænet i farmakologisk behandling af mentalt helbred.

Når folk oplever, at de har brug for at blive testet for ordblindhed eller modtage rådgivning, kan de tage til en psykolog. Folk besøger normalvis en psykolog eller anden rådgivningsprofessionel person før de henvises til en psykiater. Nogle psykiatere rådgiver også, men andre giver kun medicin, og følger op på behandlingen, mens de arbejder sammen med andre professionelle, der rådgiver. Som med ethvert andet arbejdsområde, vil nogle psykologer/ psykiatere være kristne, og andre ikke.

Kristne ønsker som regel at vide, hvordan Bibelen forholder sig til disse professioner. Sandheden er, at hverken psykologi eller psykiatri er forkert i en syndig forstand. De tjener begge meningsfulde og hjælpsomme formål. Ingen af de professionelle inden for det mentale sundhedsområde, evner fuldt ud at forstå, hvordan Gud skabte mennesket, hvordan sindet fungerer, hvorfor vi føler og handler, som vi gør. Mens der findes en overflod af verdslig, menneske-centreret teori om mentale og følelsesmæssige problemer, findes der også mange gudfrygtige mennesker, der har med disse professioner at gøre, som søger at forstå menneskets sind ud fra et bibelsk perspektiv. For kristne er det bedst at søge en professionel, der bekender sig selv som troende, har viden om Bibelen, og har en gudfrygtig karakter. Ethvert råd vi modtager må filtreres igennem Skriften, så vi, ligesom med alt andet i denne verden, kan skelne mellem hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert.

Det er ikke forkert at gå til en psykolog eller psykiater. Men de professionelle inden for det mentale sundhedsområde kommer fra mange forskellige overbevisninger og baggrunde. Selv kristne psykologer og psykiatere kan ikke give perfekte svar, eller de er måske svage i et område med bibelsk viden. Husk på, at Guds Ord er vores første svar på alt, der gør os syge. For at kunne skelne mellem, hvad der hjælper os, og hvad der leder os på afveje, er det essentielt at væbne sig med sandheden (Efeserne 6:11-17; 1. Korinther 2:15-16). Enhver troende er personligt ansvarlig for at studere i Bibelen, så denne person kan vokse personligt og i bedømmelse. Helligånden vil bruge Ordet til at forvandle os efter Kristi billede, hvilket er det endelige mål for alle kristne (Efeserne 5:1-2; Kolossenserne 3:3).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Bør en kristen gå til psykolog/ psykiater?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries