settings icon
share icon
Spørgsmål

Kristen faste – hvad siger bibelen?

Svar


Skriften kræver ikke af kristne, at de skal faste. Gud hverken kræver eller forlanger det af kristne. Men samtidigt fremstiller bibelen faste som noget, der er godt, bærer en løn i sig, og er fordelagtigt. I Apostlenes Gerninger kan vi læse, at kristne fastede inden de traf vigtige beslutninger (ApG 13:2; 14:23). Faste og bøn er ofte forbundet (Lukas 2:37; 5:33). For ofte er der fokus på fraværet af mad, når man faster. I stedet bør formålet med faste være, at vi fjernet blikket fra verden, og fokuserer helt og holdent på Gud i stedet. Når vi faster, er det en måde, hvorpå vi demonstrerer overfor Gud og os selv, at vi er seriøse i vores forhold til ham. Faste hjælper os med at få nyt perspektiv og en fornyet tillid til Gud.

Selvom faste i Skriften næsten altid er en faste fra mad, så findes der andre måder at faste på. Enhver ting, vi opgiver midlertidigt, for at fokusere helt og holdent på Gud, er en form for faste (1. Korinther 7:1-15). Faste bør begrænses til en bestemt tidslængde, specielt når man har at gøre med mad. Forlængede perioder, hvor man ikke indtager mad, kan være skadeligt for kroppen. Faste har ikke til formål at straffe kødet, men at dreje fokus hen på Gud. Faste bør heller ikke ses som en form for ”diæt.” Formålet med en bibelsk faste, er ikke at tabe sig, men snarere at få et dybere fællesskab med Gud. Enhver kan faste, men nogen kan f.eks. ikke faste fra mad (såsom diabetikere). Alle og enhver kan opgive noget midlertidigt, for at fokusere på Gud i stedet for.

Ved at tage blikket bort fra de ting, der er i verden, kan vi lettere fokusere på Kristus. Faste er ikke en måde, hvorpå vi får Gud til at gøre de ting, vi gerne vil have. Faste forandrer os, ikke Gud. Faste er heller ikke en måde, hvorpå man virker mere åndelig end andre. Faste må blive udført med et ydmygt og glad sindelag. I Matthæus 6:16-18 står der: ”Når I faster, må I ikke gå med dyster mine som hyklerne. For de gør deres ansigt ukendeligt, for at det skal være kendeligt for mennesker, at de faster. Sandelig siger jeg jer: De har fået deres løn. Men når du faster, så salv dit hoved og vask dit ansigt, så du ikke faster synligt for mennesker, men for din fader, som er i det skjulte. Og din fader, som ser i det skjulte, skal lønne dig.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Kristen faste – hvad siger bibelen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries