settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad er kristen åndelighed?

Svar


Når vi bliver født på ny, modtager vi Helligånden, som forsegler os indtil forløsningens dag (Efeserne 1:13; 4:30). Jesus lovede os, at Helligånden ville vejlede os i ”hele sandheden” (Johannes 16:13). En del af denne sandhed har at gøre med, at vi bruger de ting i vores daglige liv, som har med Gud at gøre. Når dette bliver gjort, så giver den troende Helligånden plads til at styre hans/ hendes liv. Sand, kristen åndelighed, hænger sammen med den grad af styring, som en født på ny kristen er villig til at give Helligånden i sit liv.

Apostlen Paulus siger til de troende, at de må lade sig fylde af Helligånden. ”Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden” (Efeserne 5:18). I dette afsnit er der tale om brugen af progressiv tid, og derfor har det betydningen ”lad jer fortsat fylde af Ånden.” At lade sig fylde af Ånden betyder ganske enkelt, at vi lader Helligånden styre os, frem for at overgive os til vores egen, kødelige naturs begær. I dette afsnit giver Paulus os en sammenligning. Når et menneske styres af vin, er han fuld, og fremviser en bestemt slags opførsel, såsom sløret tale, usikker gang, og en begrænset evne til at træffe beslutninger. På samme måde som man vil kunne genkende, at en person er fuld, på grund af de karaktertræk han fremviser, vil en født på ny kristen, som er styret af Helligånden, også fremvise hans karaktertræk. Disse karaktertræk finder vi beskrevet i Galaterbrevet 5:22-23, hvor de bliver kaldt for ”Åndens frugt.” Her er der tale om sand, kristen åndelighed, som skabes af Ånden i og igennem en troende. Denne karakter kan man ikke skabe i egen kraft. En født på ny troende, som er styret af Helligånden, vil vise tegn på sund tale, en vedvarende, åndelig vandring, og beslutninger som er taget på baggrund af Guds Ord.

Derfor har kristen åndelighed at gøre med at ”vide og vokse” i vores daglige forhold til Herren Jesus Kristus, ved at overgive os til Helligåndens tjeneste i vores liv. Dette betyder, at vi, som troende, beslutter os for at have en klar kommunikation med Ånden igennem bekendelse (1. Johannes 1:9). Når vi bedrøver Ånden ved at synde (Efeserne 4:30; 1. Johannes 1:5-8), bygger vi i virkeligheden en mur mellem os selv og Gud. Når vi underordner os under Åndens tjeneste, så bliver vores forhold ikke afbrudt (1. Thessaloniker 5:19). Kristen åndelighed har at gøre med en bevidsthed om fællesskabet med Kristi Ånd, som ikke bliver afbrudt af kødelighed eller synd. Den kristne åndelighed bliver til virkelighed, når en født på ny kristen beslutter sig for at træffe et vedvarende og fortsat valg, om at overgive sig til Helligåndens tjeneste.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad er kristen åndelighed?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries