settings icon
share icon
Spørgsmål

Var Jesus en vegetar? Bør en kristen være vegetar?

Svar


Jesus var ikke en vegetar. I Bibelen læser vi, at Jesus spiser fisk (Lukas 24:42-43) og lam (Lukas 22:8-15). Jesus brødspiste på mirakuløs vis skarerne af mennesker med fisk og brød, hvilket ville være en underlig ting for ham at gøre, hvis han var en vegetar (Matthæus 14:17-21). I et syn givet til apostlen Peter, erklærede Jesus al mad for at være ren, deriblandt også dyr (ApG 10:10-15). Efter syndfloden på Noas tid, gav Gud menneskeheden lov til at spise kød (1. Mos. 9:2-3). Gud har aldrig ophævet denne tilladelse.

Med det sagt, er der intet forkert ved, at en kristen er en vegetar. Bibelen befaler ikke, at vi skal spise kød. Der er ikke noget forkert i at holde sig fra at spise kød. Det Bibelen siger er, at vi ikke bør tvinge vores overbevisninger om dette spørgsmål ned over andre mennesker, eller dømme dem efter hvad de spiser eller ikke spiser. I Romerbrevet 14:2-3 står der, ”Den enes tro tillader ham at spise hvad som helst, den svage spiser kun grøntsager. Den, der spiser, må ikke foragte den, der ikke spiser, og den, der ikke spiser, må ikke dømme den, der spiser; Gud har jo taget imod ham.”

Som sagt, Gud gav mennesket tilladelse til at spise kød efter syndfloden (1. Mosebog 9:3). I den gammeltestamentlige lov, måtte nationen Israel ikke spise nogle bestemte slags spiser (3. Mosebog 11:1-47), men der var aldrig et bud imod at spise kød. Jesus erklærede al mad, og al slags kød inkluderet, for at være ren (Markus 7:19). Som med alt andet, bør hver kristen bede om retledning for, hvad Gud ønsker, at han/ hun bør spise. Uanset hvad vi beslutter os for at spise, er det acceptabelt for Gud, så længe vi takker ham for at have givet det (1. Thessaloniker 5:18). ”Enten I altså spiser eller drikker, eller hvad end I gør, skal I gøre alt til Guds ære” (1. Kor. 10:31).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Var Jesus en vegetar? Bør en kristen være vegetar?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries