settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvorfor måtte Jesus opleve så meget lidelse?

Svar


Esajas 52:14 erklærer, ”Som mange gyste over ham – så umenneskeligt ussel så han ud, så ussel var hans skikkelse blandt mennesker.” Jesus led frygteligt igennem sine prøvelser, tortur og korsfæstelse (Matthæus 27; Markus 15; Lukas 23; Johannes 19). Selvom hans fysiske lidelse var så frygtelig, så var det intet i sammenligning med den åndelige lidelse han gennemgik. 2. Korintherbrev 5:21 siger, ”Ham, der ikke kendte til synd, har han gjort til synd for os, for at vi kunne blive Guds retfærdighed i ham.” Jesus bar på vægten af hele verdens synd (1. Johannes 2:2). Det var synden, der fik Jesus til at udbryde, ”min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig?” (Matthæus 27:46). Ligeså brutal som Jesu fysiske lidelse var, så var det intet i sammenligning med at måtte bære vores synder, og dø for at betale straffen for os (Romerne 5:8).

Esajas forudsiger Jesu lidelse i et meget klart sprog: ”Foragtet og opgivet af mennesker, en lidelsernes mand, kendt med sygdom, én man skjuler ansigtet for, foragtet, vi regnede ham ikke for noget. Men han blev gennemboret for vore overtrædelser og kunst for vore synder. Han blev straffet, for at vi kunne få fred, ved hans sår blev vi helbredt” (Esajas 53:3, 5). Salme 22:15-19 er et andet stærkt skriftsted, som forudsiger Messias’ lidelse: Jeg er som vand, der hældes ud, alle mine knogler falder fra hinanden, mit hjerte er som voks, det smelter i livet på mig. Min gane er tør som et potteskår, min tunge klæber til gummerne, du lægger mig i dødens støv. Hunde omgiver mig, en flok af forbrydere står omkring mig; de har gennemboret mine hænder og fødder, jeg kan tælle alle mine knogler. De ser på mig med skadefryd de deler mine klæder mellem sig, de kaster lod om min klædning”.

Hvorfor måtte Jesus lide så frygteligt? Nogle mennesker tror, at den fysiske tortur, Jesus oplevede, var en del af hans straf for vores synder. Det er også rigtigt til en vis grad. Men den tortur som Jesus oplevede fortæller samtidigt mere om menneskehedens had og ondskab, end den fortæller om Guds straf for synd. Satans absolutte had mod Gud og Jesus har uden tvivl været en del af grunden til, at Jesus oplevede så ubarmhjertig tortur og mishandling. Den lidelse, som blev lagt på Jesus, er i sidste ende det ultimative eksempel på det had og raseri, som det syndige menneske føler overfor Gud (Romerne 3:10-18).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvorfor måtte Jesus opleve så meget lidelse?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries