settings icon
share icon
Spørgsmål

Var Jesus Kristus gift?

Svar


Jesus Kristus var helt sikkert ikke gift. Der findes populære myter, der påstår at Jesus Kristus var gift med Maria Magdalene. Disse myter er fuldstændigt falske, og har ingen teologisk, bibelsk, eller historisk opbakning. Selvom et par af de gnostiske evangelier nævner, at Jesus havde et nært forhold til Maria Magdalene, så nævner ingen af dem specifikt, at Jesus var gift med Maria Magdalene, eller var romantisk involveret med hende. Det tætteste nogen af disse skrifter kommer på dette, er ved at nævne, at han kyssede hende, hvilket lige så vel kunne betyde et ”venskabeligt kys.” Endvidere må det siges, at selv hvis et gnostisk evangelium direkte havde nævnt, at Jesus var gift med Maria Magdalene, så ville de ikke have haft noget autoritært at sige, da det er blevet bevist, at de gnostiske evangelier er forfalskninger, der blev skabt for at give et gnostisk billede af Jesus.

Hvis Jesus havde været gift, så ville bibelen have fortalt os det, eller man ville have fundet en eller andet utvetydigt påstand der pegede i den retning. Skriften ville ikke have forholdt sig tavs angående et så vigtigt emne. Bibelen nævner Jesu mor, adoptivfar, halvbrødre, og halvsøstre. Hvorfor skulle den ikke nævne, at Jesus havde en hustru? De, der tror/ lærer at Jesus var gift, ønsker at gøre ham mere ”menneskelig,” mere almindelig, og mere som alle andre. Mennesker ønsker simpelthen ikke at tro på, at Jesus var Gud, kommet i kød (Johannes 1:1, 14; 10:30). Derfor opfinder og tror de på myter, der påstår at Jesus var gift, havde børn, og var et almindeligt menneske.

Et andet spørgsmål kunne lyde, ”kunne Jesus have giftet sig?” Der er ikke noget syndigt ved at gifte sig. Der er ikke noget syndigt ved at have et seksuelt forhold indenfor ægteskabet. Så, ja, Jesus kunne have giftet sig, og stadig være Guds syndfri lam, og verdens frelser. Samtidigt var der ikke nogen bibelsk grund til, at Jesus skulle gifte sig. Men det er ikke pointen i denne forklaring. De, der tror at Jesus var gift, tror ikke på, at han var syndfri, eller at han var messias. Gud sendte ikke Jesus for at blive gift eller at få børn. Markus 10:45 forklarer os, hvorfor Jesus kom, ”For end ikke menneskesønnen er kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange.”

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Var Jesus Kristus gift?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries