settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvem mente Jesus, da Han sagde ’JEG ER’?

Svar


Jesus sagde som respons til farisæernes spørgsmål, ”Hvem tror du, du er?”, ”’Abraham, jeres fader, jublede over at skulle se min dag, og han fik den at se og glædede sig.’ Da sagde jøderne til ham: ’Du er endnu ikke halvtreds år, og du har set Abraham?’” Jesus sagde til dem: ’Sandelig, sandelig siger jeg jer: Jeg er, før Abraham blev født.’ Da tog de sten op for at kaste dem på ham; men Jesus forsvandt og forlod tempelpladsen.’” Jødernes voldsomme reaktion på Jesu udtalelse, ”JEG ER,” peger på, at de klart forstod, hvad Han mente – Han stillede Sig lige med den ”JEG ER” titel, som Gud gav Sig Selv i 2. Mosebog 3:14.

Hvis Jesus blot havde ønsket at sige, at Han eksisterede før Abrahams tid, ville Han have sagt, ”Jeg var, før Abraham blev født.” De græske ord, der oversættes som ”var” (i den danske oversættelse: ”blev”) om Abraham, og ”er” i Jesu tilfælde, er ret forskellige. De ord, som Ånden har valgt at bruge, gør det klart at Abraham blev ”skabt,” mens Jesus eksisterede evigt (Johannes 1:1). Der hersker ingen tvivl om, at jøderne forstod, hvad Han sagde, for de tog sten op for at slå ham ihjel, fordi Han gjorde Sig Selv lig med Gud (Johannes 5:18). Hvis en sådan udtalelse ikke var sand, var den blasfemi, og den straf, som Moseloven foreskrev, var døden (3. Mosebog 24:11-14). Men Jesus begik ikke blasfemi; Han var og er Gud, den anden Person i Guddommen, og lig med Faderen på enhver tænkelig måde.

Jesus brugte det samme udtryk, ”JEG ER,” i syv erklæringer om Sig Selv. I samtlige syv kombinerer Han JEG ER med enorme metaforer, som giver udtryk for Sit frelsende forhold til verden. Alle disse findes i Johannesevangeliet. De er JEG ER livets brød (Johannes 6:35; 1, 48, 51); JEG ER verdens lys (Johannes 8:12); JEG ER døren til fårene (Johannes 10:7,9); JEG ER Den Gode Hyrde (Johannes 10:11, 14); JEG ER opstandelsen og livet (Johannes 11:25); JEG ER vejen, og sandheden, og livet (Johannes 14:6); og JEG ER det sande vintræ (Johannes 15:1, 5).EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvem mente Jesus, da Han sagde ’JEG ER’?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries