settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvilke prøvelser blev Jesus udsat for før korsfæstelsen?

Svar


Den nat, hvor Jesus blev arresteret, blev Han bragt for Annas, Kajfas, og en samling af religiøse ledere, kaldet for Sanhedrinet (Johannes 18:19-24; Matthæus 26:57). Efter dette blev Han fremstillet for Pilatus, den romerske guvernør (Johannes 18:23), sendt til Herodes (Lukas 23:7), og vendte tilbage til Pilatus (Lukas 23:11-12), som til sidst dømte Ham til døden.

Jesu retssag bestod af seks dele: tre niveauer ved en religiøs domstol og tre niveauer ved en romersk domstol. Jesus blev anklaget for Annas, den tidligere ypperstepræst; Kajfas, den nuværende ypperstepræst; og Sanhedrinet. Han blev i disse ”kirkelige” retssager anklaget for blasfemi, fordi Han hævdede at være Guds Søn, Messias.

Retssagerne for de jødiske myndigheder, de religiøse retssager, viste graden af, hvor højt de jødiske ledere hadede Ham, fordi de skødesløst tilsidesatte mange af deres egne love. Fra den jødiske lovs perspektiv var der flere ulovligheder til stede i disse retssager: (1) Man måtte ikke holde nogen retssag under festtiden. (2) Hvert medlem ved retten skulle stemme individuelt for at dømme eller frikende, men Jesus blev dømt ved bifald. (3) Hvis dødsdom blev afgivet, måtte der gå en nat, før dommen blev eksekveret; men der gik kun nogle få timer, før Jesus blev korsfæstet. (4) Jøderne havde ikke autoritet til at henrette nogen. (5) Man måtte ikke holde nogen retssag om natten, men denne retssag blev afholdt før daggry. (6) Den anklagede skulle have en rådgiver eller repræsentant, men Jesus havde ingen. (7) Den anklagede måtte ikke blive stillet selvanklagende spørgsmål, men Jesus blev spurgt, om Han var Kristus.

Retssagerne for de romerske myndigheder begyndte med Pilatus (Johannes 18:23), efter Jesus havde fået slag. De anklager, som blev bragt imod Ham, var helt anderledes end anklagerne i de religiøse retssager. Han blev anklaget for at tilskynde folket til oprør, at forbyde folket i at betale skat, og hævde at være Konge. Pilatus fandt ikke nogen grund til at slå Jesus ihjel, så han sendte Ham til Herodes (Lukas 23:7). Herodes sørgede for, at Jesus blev latterliggjort, men for at undgå politisk ansvar, sendte han Ham tilbage til Pilatus (Lukas 23:11-12). Dette var den sidste retssag, hvor Pilatus prøvede på at mildne jødernes fjendskab, ved at få Jesus pisket. Den romerske piskning var en forfærdelig omgang pisk, som var skabt til at fjerne huden fra ryggen på den, der blev straffet. I et sidste forsøg på at få Jesus frifundet, fremstillede Pilatus fangen Barabbas, for at denne kunne blive korsfæstet, og Jesus frifundet, men til ingen nytte. Skarerne råbte, at Barabbas skulle frifindes, og Jesus korsfæstes. Pilatus gav dem det, de bad om, og overgav Jesus til deres vilje (Lukas 23:25). Jesu retssager er et udtryk for den absolutte hån af retfærdigheden. Jesus, det mest uskyldige menneske i verdenshistorien, blev fundet skyldig i forbrydelser og dømt til døden ved korsfæstelse.EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvilke prøvelser blev Jesus udsat for før korsfæstelsen?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries