settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad skete der i Jesu barndom?

Svar


Udover Lukasevangeliet 2:41-52, fortæller bibelen os ikke noget om Jesu ungdom. Men fra denne hændelse ved vi bestemte ting om Jesu barndom. For det første var Han søn af forældre, som var hengivne i deres religiøse praksisser. Som påkrævet af deres tro, tog Josef og Maria den årlige pilgrimsrejse til Jerusalem til påskefesten. Herudover medbragte de deres 12-årige søn til at fejre sin første fest, som forberedelse på hans bar mitzvah som 13-årig, når jødiske drenge fejrer deres rejse ind i voksenlivet. Her ser vi en typisk dreng i en typisk familie på det tidspunkt.

Vi ser også i fortællingen om Jesus, at det ikke var forkert eller ulydigt at blive i templet, men en naturlig respons på Hans forståelse af, at Han måtte være hos Sin Fader. At Han forbavsede lederne i templet med Sin visdom og kundskab taler om Hans utrolige evner, mens at Hans lytten til og stillende spørgsmål til Sine ældste viste, at Han var aldeles respektfuld, og indtog rollen som elev, som var passende for et barn på Hans alder.

Fra denne begivenhed til Hans dåb som 30-årig, er det eneste vi ved om Jesu barndom, at Han forlod Jerusalem, og vendte tilbage til Nazaret med Sine forældre, og ”var lydig mod dem” (Lukas 2:51). Han opfyldte Sin jordiske pligt overfor Sine forældre, og var dermed lydig mod det 5. bud, som var en vigtig del af den fuldkomne lydighed mod Moseloven, som Han holdt på vores vegne. Derudover ved vi blot, at ”Jesus gik frem i visdom og vækst og yndest hos Gud og mennesker” (Lukas 2:52).

Dette lader til at være alt, Gud havde bestemt, at vi behøver at vide. Der findes nogle skrifter, som ikke hører med i bibelen, som indeholder fortællinger om Jesu ungdom (for eksempel Thomasevangeliet). Men vi har ikke nogen mulighed for at vide, om nogle af disse historier er sande eller troværdige. Gud valgte ikke at fortælle os meget om Jesu barndom, så vi må stole på Ham, at Han har informeret os om alt det, vi har behov for at vide.EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad skete der i Jesu barndom?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries