settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad betyder det at have gudsfrygt?

Svar


For den ikke-troende er gudsfrygt det samme som frygten for Guds dom og evig død, hvilket er evig adskillelse fra Gud (Lukas 12:5; Hebræerne 10:31). For den troende er gudsfrygt/ Herrens frygt noget helt andet. Den troendes frygt er lige med ærefrygt for Gud. Hebræerne 12:28-29 er en god beskrivelse af dette, ”Lad os derfor takke for, at vi får et rige, der ikke kan rokkes, og med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. For vor Gud er en fortærende ild” (Hebræerne 12:28-29). Denne gudsfrygt og ærefrygt er præcis det, gudsfrygt betyder for de kristne. Det er dette, der motiverer os til at overgive os i de hænder, der skabte universet.

I Ordsprogenes Bog 1:7 står der, ”at frygte Herren er begyndelsen til visdom.” Vi kan ikke besidde ægte visdom, før vi forstår hvem Gud virkelig er, og udvikler ærefrygt for ham. Sand visdom kommer kun fra at forstå, hvem Gud er, og ved at vide, at han er både hellig og retfærdig. I 5. Mosebog 10:12, 21-22 står der, ”Og nu, Israel, hvad andet kræver Herren din Gud af dig, end at du skal frygte Herren din Gud, vandre ad alle hans veje og elske ham og tjene Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl. Du skal frygte Herren din Gud, ham skal du tjene, ham skal du holde fast ved, og ved hans navn skal du sværge. Han er din lovsang, og han er din Gud. For dig har han gjort disse store og frygtindgydende gerninger, du selv har set.” Gudsfrygt ligger til grund for, at vi kan vandre på hans veje, tjene ham, og, ja, elske ham.

Nogle omdefinerer gudsfrygt, og siger, at det betyder at ”respektere” ham. Selvom at respektere Gud uden tvivl er en del af at have gudsfrygt, så indeholder ordet mere end blot det. En bibelsk frygt for Gud inkluderer, for den troende, en forståelse af hvor meget Gud hader synd, og en frygt for hans dom over synd – selv i den troendes eget liv. Hebræerne 12:5-11 beskriver den disciplin og opdragelse, Gud giver den kristne. Selvom det gøres i kærlighed (Hebræerne 12:6), så er det stadig en ting der har med frygt at gøre. Som børn forhindrede frygten for straf fra vores forældre uden tvivl en masse onde handlinger. Det samme bør være sandt i vores forhold til Gud. Vi bør frygte hans disciplin, og derfor søge at leve vores liv på en sådan måde, at det behager ham.

Troende skal ikke være bange for Gud. Vi har ingen grund til at være bange for ham. Vi har hans løfte om, at intet kan skille os fra hans kærlighed (Romerne 8:38-39). Vi har hans løfte om, at han aldrig vil svigte os eller lade os i stikken (Hebræerne 13:5). At frygte Gud betyder, at vi har en sådan ærefrygt for ham, at det har en stor betydning for den måde, vi lever vores liv på. Gudsfrygt handler om at respektere ham, adlyde ham, underkaste os hans opdragelse, og tilbede ham i ærefrygt.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad betyder det at have gudsfrygt?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries