settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvornår, hvorfor, og hvordan opdrager Gud os, når vi synder?

Svar


Herrens opdragelse er en del af den troendes liv, som man ofte ser bort fra. Vi klager ofte over vores omstændigheder, uden at indse, at de er konsekvenser af vores egen synd, og er en del af Herrens kærlige og nådige opdragelse for den synd. En sådan selvcentreret uvidenhed kan gøre, at der dannes vanesynder i en troendes liv, som gør, at Guds opdragelse bliver endnu mere tydelig.

Vi må ikke forveksle opdragelse med koldhjertet straf. Herrens opdragelse er et udtryk for hans kærlighed til os, og et ønske om, at vi hver især må være hellige. ”Min søn, foragt ikke Herrens opdragelse, afsky ikke hans retledning; for Herren irettesætter den, han elsker, som en far den søn, han holder af” (Ordsprogene 3:11-12; se også Hebræerne 12:5-11). Gud bruger prøvelser, trængsler, og forskellige kniber, til at bringe os tilbage til ham i omvendelse. Resultatet af denne opdragelse vil blive en stærkere tro, og et fornyet forhold til Gud (Jakob 1:2-4), for ikke at tale om, at den synd, som holdt os i sit ubehagelige greb, mister magten over vores liv.

Herrens opdragelse virker til vores eget bedste, så han kan blive herliggjort i vores liv. Han ønsker, at vi må leve hellige liv, liv som er et genskin af den nye natur, som Gud har givet os: ”Som lydige børn må I ikke tilpasse jer de lyster, som I før fulgte i jeres uvidenhed; men ligesom han, der har kaldet jer, er hellig, skal også I være hellige i hele jeres livsførelse, for der står skrevet: ’I skal være hellige, for jeg er hellig’” (1. Peter 1:14-16).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvornår, hvorfor, og hvordan opdrager Gud os, når vi synder?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries