settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvorfor valgte Gud Israel som sit udvalgte folk?

Svar


I 5. Mosebog 7:7-9 tales der om Israel, og der står følgende, ”Det er ikke, fordi I er større end alle andre folk, at Herren fattede kærlighed til jer og udvalgte jer; for I er det mindste af alle folk. Men fordi Herren elskede jer og ville opfylde den ed, han tilsvor jeres fædre, førte han jer ud med stærk hånd og udfriede dig af trællehuset, af egypterkongen Faraos magt. Derfor skal du vide, at Herren din Gud er den eneste Gud, den trofaste Gud, som i tusind slægtled bevarer pagten og troskaben mod dem, der elsker ham og holder hans befalinger.”

Gud valgte nationen Israel til at være det folk, hvorigennem Jesus Kristus skulle blive født – han, som frelser fra synd og død (Johannes 3:16). Gud gav første gang løftet om Messias’ komme efter Adam og Eva faldt i synd (1. Mosebog kapitel 3). Senere bekræftede Gud, at messias skulle komme gennem Abrahams, Isaks og Jakobs slægt (1. Mosebog 12:1-3). Jesus Kristus er den ultimative grund til, at Gud valgte Israel som sit specielle folk. Gud havde ikke behov for at have et udvalgt folk, men han valgte selv at gøre det på den måde. Jesus måtte komme fra et folkeslag, og Gud udvalgte Israel til dette formål.

Men Guds formål med at udvælge Israel var ikke udelukkende at skabe Messias. Guds ønske for Israel var også, at de skulle gå ud og undervise andre om ham. Israel skulle være en nation af præster, profeter og missionærer i verden. Guds intention var, at Israel skulle være et særegent folk, og en nation som pegede på Gud og hans løfte om en forløser, messias og frelser. Israel fejlede i det store hele i denne opgave. Men Guds ultimative formål for Israel – at bringe messias til verden – blev fuldstændigt opfyldt igennem personen Jesus Kristus.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvorfor valgte Gud Israel som sit udvalgte folk?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries