settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvordan ser Gud ud?

Svar


Gud er en ånd (Johannes 4:24), og derfor er Hans udseende ikke som noget andet, vi kan beskrive. 2. Mosebog 33:20 fortæller os, ”Du får ikke lov til at se mit ansigt, for intet menneske kan se mig og beholde livet.” Som syndige mennesker kan vi ikke se Gud i al Hans herlighed. Vi kan på ingen måde forestille os Hans udseende, som er for herligt til, at et syndigt menneske trygt kan se på det.

Bibelen beskriver, hvordan Gud viser sig for mennesker ved forskellige lejligheder. Disse tilfælde skal ikke forstås sådan, at de beskriver præcis hvordan Gud ser ud, men snarere sådan, at Gud åbenbarer Sig Selv for os på en måde, som vi kan forstå. Hvordan Gud ser ud, er noget, der ligger udover vores fatteevne og evne til at beskrive. Gud giver glimt af, hvordan Han ser ud, for at lære os sandheder om Sig Selv, og ikke nødvendigvis så vi kan have et billede af Ham i vores tanker. To skriftsteder der stærkt beskriver Guds utrolige udseende, finder vi i Ezekiels bog 1:26-28 og Johannes’ Åbenbaring 1:14-16.

I Ezekiel 1:26-28 står der, ”Oven over hvælvingen over deres hoveder var der noget, der så ud som safir; det lignede en trone. Og foroven, på det, som lignede en trone, var der noget, der lignede og så ud som et menneske. Og jeg så noget ligesom funklende hvidguld, der så ud som en ild med en ring omkring; det gik ud fra det, der så ud som hans hofter, og opefter. Og fra det, der så ud som hans hofter, og nedefter så jeg noget, der så ud som ild. Rundt om ham var der stråleglans; som regnbuen, der viser sig i skyerne en regnvejrsdag, sådan så den stråleglans ud, der var om ham.” Og i Johannes’ Åbenbaring 1:14-16 står der, ”Hans hoved og hår var hvidt som den hvideste uld, som sne, og hans øjne var som luende ild, og hans fødder var ligesom skinnende malm, der gløder i ovnen, og hans røst var som lyden af vældige vande. I sin højre hånd holdt han syv stjerner, og ud af hans mund stod et skarpt, tveægget sværd, og hans udseende var, som når solen stråler i al sin styrke.”

Disse skriftsteder repræsenterer Ezekiels og Johannes’ bedste forsøg på at beskrive Guds udseende. De måtte bruge symbolsk sprog for at beskrive det, som menneskesprog ikke har nogen ord for, såsom, ”var der noget, der så ud som,” ”jeg så noget ligesom,” ”så ud som et menneske,” osv. Vi ved dog, at når vi befinder os i himlen, skal vi ”se ham, som han er” (1. Johannes 3:2). Der vil ikke længere være synd, og vi vil kunne beskue Gud i al Hans herlighed.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvordan ser Gud ud?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries