settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad betyder det, at Gud er evig?

Svar


Ordet evig betyder ”evigtvarende, uden begyndelse eller ende.” Salme 90:2 fortæller os om Guds evige natur: ”Før bjergene fødtes, før jorden og verden blev til, fra evighed til evighed er du Gud.” Da mennesker måler alting i tid, er det svært for os at begribe noget, som er uden begyndelse, men altid har været, og vil fortsætte med at eksistere for evigt. Men Bibelen forsøger ikke at bevise Guds eksistens eller evige natur, men begynder simpelthen med udmeldingen: ”I begyndelsen var Gud…” (1. Mos. 1:1), hvilket indikerer, at Gud allerede eksisterede ved tidens begyndelse. Fra al varighed bagud og til al varighed rækkende fremad uden nogen grænse, fra evige aldre til evige aldre, var og er Gud for evigt.

Da Gud gav Moses’ den mission at gå til israelitterne med et budskab fra Ham, undrede Moses sig over, hvilket navn han skulle nævne for dem, hvis de spurgte ham om Guds navn. Guds svar er aldeles afslørende: ”Gud svarede Moses: ’Jeg er den, Jeg er!’ Og han sagde: ’Sådan skal du sige til israelitterne: Jeg Er har sendt mig til jer’” (2. Mos. 3:14). Dette fortæller os om den sande betydning af Guds eksistens, at Han er selveksisterende, og at Han er Den Værende over alle værende ting. Det fortæller også om Hans evige natur og uforanderlighed, såvel som hvordan Han konsekvent og trofast opfylder Sine løfter, fordi det (navnet) inkluderer al tid, fortid, nutid, og fremtid. Forståelsen er ikke blot, at ”jeg er den jeg er lige nu,” men ”jeg er, hvad jeg har været, og jeg er, hvad jeg skal blive, og skal blive hvad jeg er.” Guds Egne ord om Sin Egen, evige natur taler til os fra Bibelens sider.

Jesus Kristus, som er Gud, kommet i kød, bekræftede også Sin egen guddommelighed og evige natur til folket på Sin tid, ved at erklære for dem, ”Jeg er, før Abraham blev født” (Joh. 8:58). Det står klart, at Jesus her hævdede at være Gud, kommet i kød, for da jøderne hørte denne udmelding, forsøgte de at stene Ham til døde. At hævde, at man selv var den evige Gud, var for jøderne blasfemi og døden værdig (3. Mos. 24:16). Jesus hævdede at være evig, ligesom Faderen er evig. Apostlen Johannes erklærede denne sandhed vedrørende Kristi natur: ”I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud” (Joh. 1:1). Jesus og Hans Fader er Ét i natur, de eksisterer sans tid, og de deler ligeligt det karaktertræk, der hedder evig natur.

Romerbrevet 1:20 fortæller os, at Guds evige natur og evige kraft åbenbares for os igennem skabelsen. Alle mennesker ser og forstår dette aspekt af Guds natur gennem det vidnesbyrd, som de forskellige aspekter af den skabte orden bærer. Solen og de himmelske legemer fortsætter i deres kredsløb århundrede efter århundrede. Sæsonerne kommer og går til deres bestemte tider; træerne frembringer blade til forår og taber dem om efteråret. Disse ting fortsætter år efter år, og ingen kan hindre dem eller ændre på Guds plan. Alt dette vidner om Guds evige kraft og plan for jorden. En dag vil Han skabe en ny himmel og ny jord, og de vil, ligesom Han Selv, fortsætte ind i evigheden. Vi, som tilhører Kristus gennem troen, vil også fortsætte ind i evigheden, og tage del i vores Guds evige natur, Han, i Hvis billede vi er skabt.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad betyder det, at Gud er evig?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries