settings icon
share icon
Spørgsmål

Hvad betyder det at Gud er kærlighed?

Svar


Lad os først se på, hvordan bibelen beskriver kærlighed, så vil vi se nogle måder, hvorpå Gud er indbegrebet af kærlighed. ”Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt” (1. korinther 13:4-8a). Dette er Guds beskrivelse af kærlighed, og fordi han selv er kærlighed (1. Johannes 4:8), er dette beskrivelsen af hvordan han er.

Kærlighed (Gud) tvinger sig ikke ind i menneskers liv. De, der kommer til ham, gør det som et gensvar på hans kærlighed. Kærlighed (Gud) viser alle mildhed. Kærlighed (Jesus) gik omkring og gjorde godt mod alle, uden personanseelse. Kærlighed (Jesus) var ikke grådig efter, hvad andre ejede, og levede et ydmygt liv uden at klage. Kærlighed (Jesus) pralede ikke af hvem han var i sig legemet, selv om han kunne have overmandet enhver, han nogensinde kom i kontakt med. Kærlighed (Gud) kræver ikke lydighed. Gud krævede ikke lydighed af hans søn, men tværtimod adlød Jesus sin Himmelske Fader af fri vilje. ”Men det sker, for at verden skal forstå, at jeg elsker Faderen og gør sådan, som Faderen har påbudt mig” (Johannes 14:31). Kærlighed (Jesus) gjorde/ gør altid det, der er bedst for andre.

Det største udtryk for Guds kærlighed bliver fortalt i Johannes 3:16: ”For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv”. Romerne 5:8 proklamerer det samme: ”Men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere”. Ved at læse disse vers, forstår vi, at det er Guds største længsel at vi må mødes med ham i hans evige hjem, himmelen. Han har banet vejen, og gjort det muligt, ved at betale prisen for vores synder.

Han elsker os, fordi han valgte at elske os, af fri vilje. Kærlighed tilgiver. ”Hvis vi bekender vores synder, er han trofast og retfærdig, så han tilgiver os vore synder og renser os for al uretfærdighed (1. Johannes 1:9).

Så hvad betyder det, at Gud er kærlighed? Kærlighed er en af Guds karaktertræk. Kærlighed er en af hans karakters, eller Persons, dybeste træk. Guds kærlighed er på ingen måde i konflikt med hans hellighed, retfærdighed, eller selv hans vrede. Alle hans karaktertræk eksisterer i en perfekt harmoni. Alt hvad Gud vælger at gøre er kærligt, og på samme måde er alt hvad han gør retfærdigt og ret. Gud er det perfekte eksempel på sand kærlighed. Og så utroligt som det end måtte lyde, så har Gud skænket dem, der modtager Jesus Kristus, hans søn, som deres personlige frelser, evnen til at elske som han elsker, alt i Helligåndens kraft (Johannes 1:12; 1. Johannes 3:1, 23-24).

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Hvad betyder det at Gud er kærlighed?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries