settings icon
share icon
Spørgsmål

Elsker Gud alle, eller kun de kristne?

Svar


På en måde elsker Gud alle mennesker på hele jorden (Johannes 3:16; Johannes 2:2; Romerne 5:8). Denne kærlighed er ikke betinget – den er udelukkende baseret på, at Gud er en kærlig Gud (1. Johannes 4:8, 16). Guds kærlighed til hele menneskeheden viser sig ved, at Gud viser nåde, og ikke straks straffer folk for deres synder (Romerne 3:23; 6:23). Guds kærlighed til verden viser sig ved, at han giver mennesker muligheden for at omvende sig (2. Peter 3:9). Men Guds kærlighed til verden betyder ikke, at han ignorerer synd. Gud er også retfærdighedens Gud (2. Thessaloniker 1:6). Synden kan ikke forblive ustraffet for evigt (Romerne 3:25-26).

Den kærligste handling, der nogensinde er blevet gjort, læser vi om i Romerne 5:8, ”men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere.” Enhver som ignorerer Guds kærlighed, som forkaster Kristus som frelser, og som fornægter frelseren som købte ham (2. Peter 2:1), vil være mål for Guds vrede i al evighed (Romerne 1:18), og ikke for hans kærlighed (Romerne 6:23). Gud viser kærlighed til enhver, ved at han ikke straks ødelægger dem pga. synd. Samtidigt må det siges, at Gud kun har ”pagtskærlighed” til dem, som sætter deres lid til Jesus Kristus som frelser (Johannes 3:36). Kun dem som tror på Jesus Kristus som deres Herre og frelser, vil få lov at opleve Guds kærlighed i evigheden.

Elsker Gud alle? Ja. Elsker Gud kristne mere end han elsker ikke-kristne? Nej. Elsker Gud kristne på en anden måde, end han elsker ikke-kristne? Ja. Gud elsker alle lige højt, ved at han viser nåde over for enhver. Gud elsker kristne anderledes på den måde, at kristne har hans evige nåde og løftet om hans uendelige kærlighed i himlen. Den ubetingede kærlighed Gud har til enhver, bør lede os til at tro på ham, og i taknemmelighed tage imod den store, ubetingede kærlighed som han skænker alle dem som modtager Jesus Kristus som frelser.

EnglishVend tilbage til den danske hjemmeside

Elsker Gud alle, eller kun de kristne?
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries