settings icon
share icon
Запитання

Що Біблія говорить про занепокоєння?

Відповідь


Біблія чітко навчає, що християни не повинні тривожитися. Послання до Филип’ян 4:6 вказує нам: «Нічим не журіться, але в усьому молитвою та благаннями з подякою висловлюйте ваші прохання Богові» (тут і далі – сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). З цього тексту ми дізнаємося, що маємо з молитвою приносити всі наші потреби та хвилювання Богові, а не непокоїтися про них. Ісус закликає нас не турбуватися про свої фізичні потреби, такі як одяг чи харчування. Він запевняє, що наш Небесний Отець подбає про всі наші потреби (Матвія 6:25–34). Таким чином, нам немає про що непокоїтися.

Оскільки занепокоєння не має бути частиною життя віруючих, як його можна подолати? Перше послання Петра 5:7 повідомляє нам: «Покладіть на Нього всі ваші турботи, бо Він дбає про вас». Бог не бажає, щоб ми несли тягар проблем і журби. У цьому тексті Бог говорить нам віддати Йому всі наші турботи та переживання. Чому Бог бажає забрати наші проблеми? Біблія говорить – тому що Він дбає про нас. Бог піклується про все, що відбувається з нами. Жодне занепокоєння не є ні занадто великим, ані занадто малим для Його уваги. Коли ми ділимося з Богом нашими проблемами, Він обіцяє дарувати нам мир, який перевищує всяке розуміння (Филип’янам 4:7).

Звичайно, для тих, хто не визнає Спасителя, занепокоєння та хвилювання будуть невід’ємною частиною їхнього життя. Але тим, хто віддав своє життя Ісусові, Він пообіцяв: «Прийдіть до Мене всі втомлені та обтяжені, – і Я заспокою вас! Візьміть Моє ярмо на себе і навчіться від Мене, бо Я лагідний і покірний серцем, – і знайдете спокій своїм душам. Адже Моє ярмо любе, і Мій тягар легкий» (Матвія 11:28–30)!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що Біблія говорить про занепокоєння?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries