settings icon
share icon
Запитання

Чи очікує Бог від християн участі в голосуванні?

Відповідь


Ми вважаємо, що обов’язком і відповідальністю кожного християнина є участь у виборах і голосуванні за лідерів, які підтримують християнські принципи. Без сумніву, Бог контролює ситуацію, але це не означає, що ми нічого не повинні робити, аби втілювати Його волю. Нам вказано молитися за наших лідерів (1 Тимофію 2:1–4). Щодо політики та керівництва у Святому Письмі є доказ, що Бог був незадоволений людським вибором керівництва в певний час (Осії 8:4). Докази хватки гріха в цьому світі помітні повсюдно. Значна частина страждань на землі існує через безбожне керівництво (Притчі 28:12). Біблія говорить християнам коритися законному керівництву, якщо його рішення не суперечать Господнім заповідям (Дії 5:27–29; Римлянам 13:1–7). Як відродженим віруючим нам слід прагнути обирати керівництво, яке також перебуває під проводом нашого Творця (1 Царств 12:13–25). Кандидати або пропозиції, що порушують біблійні заповіді щодо життя, сім’ї, шлюбу чи віри, ніколи не повинні здобувати нашої підтримки (Притчі 14:34). Християни мають голосувати згідно з Божим Словом і реаліями вибору у бюлетенях.

У наші дні існує багато людей, які прагнуть повністю викорінити ім’я та вістку Христа з публічної сфери. Голосування є можливістю підтримувати, захищати й зберігати богобоязливий уряд. Втрачати цю можливість – означає дозволяти тим, хто паплюжить ім’я Христа, ввійти в наше життя. Лідери, яких ми обираємо – або нічого не робимо, щоб зняти їх з постів – мають найбільший вплив на наші права. Вони можуть захищати наше право поклонятися та поширювати Євангеліє або ж можуть обмежити його. Вони можуть вести нас до праведності або ж до моральної катастрофи. Будучи християнами, ми маємо виступити та дотримуватися вказівки щодо виконання своїх громадянських обов’язків (Матвія 22:21).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи очікує Бог від християн участі в голосуванні?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries