settings icon
share icon
Запитання

Як я можу розпізнати голос Божий?

Відповідь


Це питання задавалось багатьма людьми протягом століть. Самуїл чув голос Божий, але не міг упізнати його, поки не був навчений Ілієм (1 Самуїла 3:1-10). Гедеон отримав фізичне відкриття від Бога, але настільки засумнівався в цьому, що попросив про ознаку, і не один раз, а три (Суддів, розділ 6, особливо вірші 17-22, 36-40)! Коли ми чуємо голос Божий, як ми можемо розпізнати, що говорить саме Він? Перш за все, ми маємо те, чого у Гедеона і Самуїла не було. Ми маємо повну Біблію, натхненне Боже Слово, яке можемо читати, вивчати й обдумувати. «Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова» (2 Тимофію 3:16-17). У вас є запитання щодо окремих моментів чи рішень у вашому житті? Дивиться, що говорить Біблія про це. Бог ніколи не приведе вас до того, що суперечить Його вченню чи обітницям у Святому Письмі (Титу 1:2).

По-друге, аби почути Божий голос, ми маємо знати його. Ісус сказав: «Мого голосу слухають вівці Мої, і знаю Я їх, і за Мною слідком вони йдуть» (Івана 10:27). Особисто мені зрозумілий цей вірш, але стосовно великої рогатої худоби. У мого тестя є невелика ферма. Коли б ми не навідували їх, хоча б раз на день я виїжджаю з ним, щоб подивитися за стадом. Він може вийти з пікапу, сказати кілька лагідних слів і незабаром автомобіль буде оточений коровами, які з нетерпінням чекатимуть на оберемок сіна. Але варто мені лише відкрити двері зі свого боку, як худоба на всьому пасовищі переполошиться. У чому ж різниця? Худоба бачить мого тестя як мінімум один, а то й два або три рази на день. Із-за щоденних зустрічей корів із тим, хто годує і турбується про них, вони почувають себе у безпеці з ним, і можуть відразу розпізнати чужинця. Так і ми – якщо хочемо пізнавати голос Божий, повинні кожен день проводити час із Ним.

Зробіть усе можливе, аби щоденно проводити якісний час у молитві, вивченні Біблії і тихому її осмисленні. Чим більше часу ви проводите наодинці з Богом і Його Словом, тим легше буде впізнати Його голос і керівництво у вашому житті. Банківські працівники з легкістю визначають фальшиві банкноти, надзвичайно ретельно вивчаючи справжні гроші. Ми повинні бути так само близько знайомі з Божим Словом, висловленим Ним, щоб, коли Бог звернеться до нас чи поведе нас, нам було зрозуміло, що це Він. Бог говорить нам так, щоб ми могли зрозуміти правду. Хоча Бог може і говорить до людей чутно, в основному, Він звертається через Слово Своє; інколи також за допомогою Святого Духа – до нашої совісті, через обставини і через інших людей. Порівнюючи почуте нами з істинами Святого Письма, ми можемо навчитися розпізнавати Його голос.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу розпізнати голос Божий?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries