settings icon
share icon
Запитання

Що говорить Біблія про сон душі?

Відповідь


Ідея «сну душі» має на увазі переконання, що душа людини після смерті «засинає» до воскресіння та остаточного суду. Ця теорія не відповідає Біблії. Коли Біблія описує людину «сплячою», маючи на увазі смерть (Луки 8:52; 1 Коринтянам 15:6), це не означає буквальний сон. Сон є лише способом описати смерть, оскільки мертве тіло виглядає наче уві сні. Коли ми вмираємо, ми постаємо перед Божим судом (Євреям 9:27). Для віруючих бути відсутніми в тілі значить бути присутніми із Господом (2 Коринтянам 5:6–8; Филип’янам 1:23). Для невіруючих смерть означає вічне покарання в пеклі (Луки 16:22–23).

Тим не менше, до остаточного воскресіння існують тимчасові небеса – рай (Луки 23:43; 2 Коринтянам 12:4) і тимчасове пекло – гадес (Об’явлення 1:18; 20:13–14). Як видно з Євангелія від Луки 16:19–31, ні в раю, ні в гадесі люди не сплять. Однак можна сказати, що тіло людини «спить», поки її душа перебуває в одному з цих місць. Під час воскресіння це тіло «прокинеться» та перетвориться на тіло людини, що володіє вічним життям або на небесах, або в пеклі. Ті, хто знаходилися в раю, будуть відправлені на Нове Небо та Нову Землю (Об’явлення 21:1). Ті, хто був у гадесі, будуть укинуті в озеро вогняне (Об’явлення 20:11–15). Це остаточна, вічна доля всіх людей, цілковито основана на тому, чи повірила людина в Ісуса Христа як у свого Спасителя, чи ні. English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що говорить Біблія про сон душі?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries