settings icon
share icon
Запитання

Чому існує так багато релігій? Чи всі релігії ведуть до Бога?

Відповідь


Наявність багатьох релігій і твердження, що всі релігії ведуть до Бога, – це питання бентежить безліч людей, які щиро шукають істину про Бога. Врешті-решт, дехто з них втрачає надію коли-небудь знайти істину щодо цього питання. Або ж вони приймають універсалістське переконання, що всі релігії ведуть до Бога. Звичайно, скептики також вказують на факт існування такої кількості релігій, як на доказ того, що або Бога пізнати неможливо, або Його просто не існує.

Послання до Римлян 1:19–21 містить біблійне пояснення існування такої кількості релігій. Істина про Бога доступна і відома кожній людині, тому що Бог подбав про це. Замість того, щоб прийняти істину про Бога та підкоритися Йому, більшість людських істот від неї відмовляється й шукає свій власний шлях до розуміння Бога. Але це призводить не до пізнання Бога, а до порожнечі. Тут ми знаходимо причину існування багатьох релігій.

Багато людей не хочуть вірити в Бога, який вимагає справедливості та моральності, тому вони придумують інше божество, яке не висуває таких вимог. Багато людей не хочуть вірити в Бога, який заявляє, що вони не можуть заслужити свій власний шлях на небеса. Тому вони придумують бога, який приймає людей на небо, якщо вони виконували певні кроки, дотримувалися правил і підкорялися законам, у крайньому разі, наскільки це було можливо. Багато людей не хочуть взаємин із Богом, який є всемогутнім володарем. Таким чином, вони уявляють собі Бога, швидше, як містичну силу, а не особистість і свого найвищого правителя.

Існування великої кількості релігій не є аргументом проти існування Бога чи на користь того, що істина про Бога неосяжна. Навпаки, існування такої кількості релігій є демонстрацією відмови людства від єдиного істинного Бога. Людство замінило Його богами, які їм більше припадають до душі. Це – небезпечне заняття. Бажання відтворити бога за власним образом походить від гріховної природи, яка існує в нас, що, в результаті, призведе до погибелі (Галатам 6:7–8).

Чи всі релігії ведуть до Бога? Фактично, так. Усі, крім однієї, ведуть до Його суду. Лише одна – християнство – веде до Його прощення та вічного життя. Незалежно від того, в лавах якої релігії ми перебуваємо, ми всі зустрінемося з Богом після смерті (Євреям 9:27). Всі релігії ведуть до Бога, але лише одна релігія веде до прийняття Богом, адже тільки зі спасінням через віру в Ісуса Христа ми можемо з упевненістю прийти до Нього. Рішення прийняти істину про Бога важливе з однієї простої причини: вічність занадто тривала, щоби помилятися. Саме тому правильне рішення щодо Бога має вирішальне значення.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому існує так багато релігій? Чи всі релігії ведуть до Бога?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries