settings icon
share icon
Запитання

Чи всі гріхи одинакові для Бога?

Відповідь


В Євангелії від Матвія 5:21-28 Христос ототожнює перелюб із пожадливістю у душі, а вбивство – з ненавистю в душі. Тим не менше, це не означає, що ці гріхи є ідентичними. Ісус хотів донести до фарисеїв те , що гріхом є навіть думки й наміри, неугодні Богу. Релігійні лідери часів Ісуса навчали людей, що вони можуть думати про що завгодно до тих пір, поки не скоять якихось дій, аби втілити свої наміри. Ісус дав їм зрозуміти, що Господь засуджує людські думки так само, як і дії. Ісус стверджує, що наші дії є результатом того, що є у наших думках (Матвія 12:34).

Отже, хоча Христос сказав, що пожадливість і перелюб є гріхами, це не означає, що вони ідентичні. Набагато гірше вбити людину, ніж просто ненавидіти її, хоча і те, і інше є гріхом в очах Божих. Існує певна градація гріхів. Деякі гріхи, безумовно, є гіршими за інші. Водночас, стосовно наслідків і спасіння – всі гріхи одинакові. Кожний гріх призводить до вічного засудження (Римлянам 6:23). Усі гріхи, незважаючи на «розміри», суперечать безмежному і вічному Богу і, як наслідок, заслуговують на вічне покарання. Більше того, немає такого великого гріха, якого Бог не зміг би нам пробачити. Ісус помер для того, щоби понести наші покарання за гріхи (1 Івана 2:2). Ісус помер за ВСІ наші гріхи (Коринтянам 5:21). Отже, чи всі гріхи є однаковими для Бога? І так, і ні. За важкістю? Ні. За покаранням? Так. За прощенням? Так.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи всі гріхи одинакові для Бога?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries