settings icon
share icon
Запитання

: Чому воскресіння Ісуса Христа є важливим?

Відповідь


Воскресіння Ісуса є важливим з кількох причин. По-перше, воно свідчить про безмірну Божу могутність. Вірити у воскресіння – означає вірити в Нього. Якщо Бог існує та якщо Він створив всесвіт і володіє ним, то Він має владу воскрешати з мертвих. Якщо Він не має такої сили, тоді Він не вартий нашої віри та поклоніння. Лише Той, Хто створив життя, може воскрешати з мертвих, тільки Він може розсіяти жах смерті й тільки Він може знищити її жало та перемогу пекла (1 Коринтянам 15:54–55). Воскресивши Ісуса з мертвих, Бог нагадує нам про Свою абсолютну владу над життям і смертю.

По-друге, воскресіння Ісуса – це свідчення можливості воскресіння людських істот, що є основною доктриною християнської віри. На відміну від інших релігій, християнство має Засновника, Який здолав смерть та обіцяє, що Його послідовники зможуть зробити те ж саме. Всі інші релігії були засновані людьми та пророками, чиє життя закінчилося в могилі. Будучи християнами, ми втішаємося тим, що наш Бог став людиною, помер за наші гріхи та воскрес на третій день. Могила не змогла втримати Його. Він живий, і сьогодні сидить праворуч Бога Отця на небесах!

Павло у 15 розділі 1 Послання до Коринтян детально пояснює важливість воскресіння Христа. Деякі з християн у Коринті не вірили у воскресіння з мертвих, тому в цьому розділі Павло наводить шість згубних для християнської віри наслідків, якби воскресіння не відбулося:

1) проповідь про Христа була би беззмістовною (вірш 14);
2) віра у Христа була би марною (в. 14);
3) усі свідки та проповідники воскресіння виявилися би ошуканцями (в. 15);
4) ніхто не був би викуплений від гріха (в. 17);
5) усі віруючі, що померли в минулому, загинули би (в. 18);
6) християни були би найжалюгіднішими з усіх людей на землі (в. 19).

Але Христос насправді воскрес із мертвих, – «первісток з покійних» (в. 20), гарантуючи те, що ми будемо наступними у воскресінні.

Натхненне Боже Слово гарантує воскресіння віруючих, коли Ісус Христос прийде за Своїм Тілом (Церквою), та їх вознесіння. Така надія й упевненість виллється у величну тріумфальну пісню, як Павло написав у 1 Коринтянам 15:55: «Смерте, де твоя перемога? Де твоє, смерте, жало?».

Яке відношення мають ці останні вірші до важливості воскресіння? Павло відповідає: «... знаючи, що ваша праця в Господі не даремна» (в. 58). Він попереджає нас – оскільки ми знаємо, що будемо відроджені для нового життя, то можемо наразитися на переслідування та небезпеки за справу Христову (29–31), як і Він сам. Ми можемо повторити приклад тисяч мучеників з історії, що з радістю віддавали свої земні життя за вічне життя після воскресіння.

Воскресіння є тріумфальною та славною перемогою для кожного віруючого. Згідно з Писанням, Ісус Христос помер, був похований і воскрес на третій день. І Він прийде знову! Померлі в Христі повстануть, а ті, що залишилися живими під час Його пришестя, будуть умить змінені та отримають нові, славні тіла (1 Солунянам 4:13–18). Чому воскресіння Ісуса Христа важливе для спасіння? Воно демонструє, що Бог прийняв жертву Ісуса за нас. Воно доводить, що Бог має владу підняти нас із мертвих. Воно гарантує, що віруючі в Христа не залишаться в могилах, а будуть відроджені для вічного життя. Це – наша благословенна надія!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

: Чому воскресіння Ісуса Христа є важливим?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries