settings icon
share icon
Запитання

Чи можна ставити запитання Богові?

Відповідь


Суть не в тому, можемо ми ставити запитання Богові, чи ні, а в тому – яким чином і з якої причини ми їх ставимо. Немає нічого неправильного в тому, щоб задавати питання Богові. Пророк Аввакум мав до Бога запитання щодо термінів та здійснення Його плану. Замість догани, Господь терпляче відповідав на них, і пророк завершує свою книгу піснею прославлення Господа. Багато запитань задаються Богові у псалмах (Псалом 12, 43, 73, 76). Це – благання людей, що зазнавали переслідувань і молилися про Божественне втручання та спасіння. Хоча Бог не завжди відповідає на наші запитання так, як ми цього хочемо, з цих уривків можна зробити висновок, що питання, які ставляться від щирого серця, вітаються Ним.

Нещирі або лицемірні питання – інша справа. «Без віри неможливо догодити Богові. Тим, які приходять до Бога, треба вірити, що Він є і що винагороджує тих, які Його шукають» (Євреїв 11:6, сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Після того, як цар Саул виявив непослух Богові, його запитання залишилися без відповідей (1 Самуїла 28:6). Це зовсім різні поняття – питати, чому Бог дозволив відбутися певним подіям, і ставити під сумнів Його доброту та владу, критикувати Його характер. Таким чином, щире запитання не є гріхом, але ним є гірке, недовірливе та бунтівне серце.

Бог не боїться запитань. Він пропонує нам близьке спілкування з Ним. Ми маємо ставити питання Богові у смиренні та відвертості. Ми можемо запитувати Бога, але нам не слід очікувати відповіді, якщо ми дійсно не зацікавлені в ній. Бог знає наші серця і знає, чи щиро ми прагнемо навчатися від Нього. Ставлення нашого серця визначає, чи правильно задавати питання Богові, чи ні.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи можна ставити запитання Богові?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries