settings icon
share icon
Запитання

Я згрішив. Чи пробачить мене Бог?

Відповідь


Так, Бог може і пробачає будь-який гріх. Доктрина про викуплення пояснює спасіння та прощення гріхів. Бог зараховує праведність Христа тим, хто зі смиренням просить про прощення гріхів (Ісаї 53:5-6; 2 Коринтянам 5:21). Він заплатив сповна за наші переступи, і віруючі повністю прощені за кожен гріх, скоєний у минулому, сьогодні та в майбутньому. Існує також щоденне прощення, коли ми сповідуємо свої гріхи та залишаємо їх для власного освячення. Будь-який гріх – це ніщо в порівнянні з убивством Ісуса, але Він сказав: «Отче, відпусти їм, – бо не знають, що чинять вони!» (Луки 23:34).

Поняття спасіння та прощення нерозривно пов’язані. На щастя, Божої благодаті достатньо, аби покрити будь-який гріх. Прийняття ж прощення залежить від кожної окремої людини. Найголовніше питання полягає в тому, чи приймаєте ви спасіння (прощення гріхів), запропоноване Христом? Якщо відповідь «так», то всі ваші гріхи повністю прощені (Дії 13:38-39). Це прощення отримується лише через віру в Ісуса та благодать Бога, а не завдяки добрим ділам (Римлянам 3:20, 22). Спасіння починається зі смиренного визнання того, що ми ніколи не будемо достатньо хорошими, щоби потрапити до раю за власні досягнення, і що нам необхідне прощення. Прийняття Ісуса Христа означає віру в те, що Його смерть і воскресіння покрили покарання за кожний будь-коли скоєний гріх, і що цього достатньо, щоб викупити всі гріхи (2 Коринтянам 12:9).

Отже, якщо ви прийняли Ісуса Христа як свого Спасителя, Бог уже пробачив усі ваші гріхи. Якщо ж ні, то висповідайте їх перед Господом і Він очистить вас та притягне до спілкування зі Собою (1 Івана 1:8-9). Навіть отримавши прощення, ви й далі можете відчувати почуття провини за свої гріхи. Насправді це є природною реакцією нашої совісті, яка нагадує нам більше не грішити. Розуміння того, що Ісус здатний пробачити будь-який гріх, є надією нашого спасіння. І це розуміння є ліками від почуття провини.

Знаючи, що прощення насправді є чудовим даром від Бога, Який любить нас, ми можемо побачити, який Він прекрасний! Визнаючи свій власний гріх та усвідомлюючи те, якими жалюгідними й негідними ми є, ми з легкістю розуміємо, що Бог є люблячим, співчутливим і гідним нашого поклоніння. Наша гріховна гординя, що не позволяє нам просити пробачення, перешкоджає взаєминам між нами та Спасителем. Але ті, хто просить прощення, можуть бути впевнені, що жертви Ісуса достатньо і що одного чудового дня вони ввійдуть із хвалою до Його Царства (Псалом 99:4).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Я згрішив. Чи пробачить мене Бог?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries