settings icon
share icon
Запитання

Який найкращий спосіб навернути у християнство членів культу або фальшивої релігії?

Відповідь


Найбільше, що ми можемо зробити для людей, втягнутих у культи і фальшиві релігії, – це молитися за них. Ми повинні молитися Господу, щоб Він змінив їхні серця і відкрив їм очі (2 Коринтянам 4:4). Ми маємо просити Його переконати цих людей у тому, що і вони потребують спасіння через Ісуса Христа (Івана 3:16). Без Божої допомоги і переконання Святим Духом ми ніколи не досягнемо успіху в наверненні когось у справжню віру (Івана 16:7-11).

Окрім того, ми маємо вести богоугодне християнське життя, щоб вони могли бачити присутність Бога у нашому житті і в наших серцях (1 Петра 3:1-2). Нам необхідно молитися про мудрість щодо того, яким чином ми можемо надати дієву допомогу цих людям (Якова 1:5). Але крім цього, нам слід запастися вірою та мужністю для проповідування Євангелія. Ми маємо проголошувати вістку про спасіння через Ісуса Христа (Римлянам 10:9-10). Нам необхідно завжди стояти насторожі своєї віри (1 Петра 3:15), проте, водночас, ми повинні це робити смиренно і з повагою до інших. Одного разу ми випадково зустрілися з кількома членами культу, і один наш товариш почав говорити про істину, але без належної поваги. Прихильники культу були значно побожнішими у своїх виразах і манері поведінки, ніж ця людина. Так, ми перемогли у битві за правду, але, тим самим, програли війну за душі тих, до кого ми так прагнули достукатися.

Усе-таки, нам доведеться ввірити спасіння тих, кого ми намагаємося переконати у чомусь, у руки Божі. Адже саме Його сила і благодать рятує людей, це не наша заслуга. Хоча добре і мудро бути напоготові надати рішучий захист і знати про фальшиві вірування, з якими ми боремося, ні те, ні інше не принесе належних результатів у наверненні людей, охоплених брехнею фальшивих культів і релігій. Відповідно, ми можемо лише молитися за них, свідкувати їм про Христа, жити богоугодним життям у вірі, що прийде час, і Святий Дух зробить усе, щоб визволити їх, переконати і перетворити.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Який найкращий спосіб навернути у християнство членів культу або фальшивої релігії?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries