settings icon
share icon
Запитання

Як я можу стати християнином?

Відповідь


Перший крок до того, щоб стати християнином, полягає в розумінні значення терміну «християнин». Він виник у місті Антіохія в першому столітті нашої ери (див. Дії 11:26). Імовірно, що спочатку визначення «християнин» мало образливе значення – фактично, це слово означає «маленький Христос». Згодом, прихильники Христа прийняли назву «християнин» і почали застосовувати її для власного означення як послідовників Ісуса Христа. Просте визначення християнина – це людина, яка слідує за Ісусом Христом.

Чому я повинен стати християнином?
Ісус Христос сказав, що Він «не прийшов, щоб служили Йому, але щоби послужити і душу Свою віддати як викуп за багатьох!» (Марка 10:45). У зв’язку з цим виникає запитання – чому нам необхідно бути викупленими? Викуп – це плата, яка здійснюється в обмін на звільнення людини, як у випадках викрадення, коли злочинці утримують когось у заручниках.

Ісус заплатив викуп за нас, щоб звільнити від рабства! Рабства?! Якого? Рабства гріха та його наслідків – фізичної смерті, що супроводжується вічним відокремленням від Бога. Чому Ісус мав заплатити цей викуп? Тому що всі ми заражені гріхом (Римлянам 3:23) і заслуговуємо на Божественне засудження (Римлянам 6:23). Як Ісус заплатив цей викуп? Він помер на хресті, взявши на Себе відповідальність за наші гріхи (1 Коринтянам 15:3; 2 Коринтянам 5:21). Чи могла смерть Ісуса повністю викупити всі наші гріхи? Ісус був Богом у людському образі. Бог прийшов на землю, щоб стати одним із нас – так Він міг жити серед нас і померти за наші гріхи (Івана 1:1, 14). Смерть Ісуса – Бога – була безмежною у своїй цінності та повністю викупила гріхи всього світу (1 Івана 2:2). Воскресіння Ісуса підтверджує, що Його смерть була достатньою жертвою і що Він насправді переміг гріх та смерть.

Як я можу стати християнином?
Це найкраща частина! З любові до нас Бог зробив цей процес надзвичайно простим. Все, що вам слід зробити, це прийняти Ісуса як свого Спасителя, визнаючи Його смерть достатньою жертвою за свої гріхи (Івана 3:16) та віруючи в Нього як у свого Спасителя (Івана 14:6; Дії 4:12). Прийняття Христа не полягає в ритуалах, відвідуванні церкви, здійсненні яких-небудь учинків чи утриманні від певних речей. Бути християнином означає мати особисті стосунки з Ісусом Христом. Саме завдяки особистим відносинам із Ним, через віру, людина стає християнином.

Чи готові ви стати християнином?
Якщо ви готові стати християнином, прийняти Ісуса Христа як свого Спасителя, то все, що вам необхідно зробити, – лише повірити. Чи розумієте і вірите ви, що згрішили і заслуговуєте на Божественне засудження? Чи розумієте і вірите ви, що Ісус узяв ваше покарання на Себе, померши замість вас? Чи розумієте і вірите ви, що Його смерть була достатньою жертвою за ваші гріхи? Якщо ви ствердно відповіли на ці три запитання, то просто покладіться на Ісуса як на вашого Спасителя. Прийміть Його вірою. Це – все, що потрібно, аби стати християнином!

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу стати християнином?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries