settings icon
share icon
Запитання

Що Біблія говорить про важливість духовної підзвітності?

Відповідь


Незважаючи на існування безлічі спокус у світі сьогодні, сатана невпинно працює над винаходом нових. Нам необхідно мати брата чи сестру, на яких можна покладатися, коли ми стикаємося зі спокусами, що загрожують нашому духовному життю. Цар Давид перебував на самоті в той вечір, коли був спокушений сатаною на перелюб. Може здатися, що Вирсавія спокусила його (2 Самуїла 11), але Біблія говорить, що ми ведемо боротьбу не проти крові та плоті, а проти духовних сил, які загрожують нам (Ефесянам 6:12).

Знаючи, що ми ведемо битву проти сил темряви, ми маємо заручитися будь-якою підтримкою, яку тільки зможемо зібрати навколо себе. У Посланні до Ефесян апостол Павло говорить, що нам слід використовувати будь-яку «зброю», надану Богом, щоб воювати в цій битві. «Тому візьміть усю Божу зброю, щоб ви змогли дати опір у день зла і, усе подолавши, вистояти» (Ефесянам 6:13). Однак Павло усвідомлював, що навіть якщо ми озброїмося всім, що Бог пропонує нам для захисту від зла, ми залишимося людьми і не завжди зможемо протистояти спокусам сатани. А спокуса, безперечно, прийде.

Сатана знає наші недоліки і знає, коли ми буваємо ослабленими. Він знає, що коли подружжя свариться, то кожний із них відчуває, що, можливо, хтось інший зможе їх краще зрозуміти. Він знає, коли дитина була покарана своїми батьками та може відчувати себе скривдженою. Він знає, коли справи не йдуть добре на роботі, і знає, як це нагадує нам про бар, розташований дорогою до дому. Де ми можемо знайти допомогу, якщо вже зробили все можливе в цій боротьбі? Ми бажаємо робити те, що є правильним в очах Божих, але ми слабкі. Що нам робити?

У Притчі 27:17 говориться: «Залізо вигострюють залізом, а людина обточує вигляд друга» (тут і далі – сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). «Обточування» людини полягає у виявленні підбадьорення й моральної підтримки. Коли востаннє вам дзвонив друг, щоб дізнатися, як у вас справи? Коли востаннє ви дзвонили другові та запитували, чи не потребує він допомоги або чи не хоче він просто поговорити? Підбадьорення та моральна підтримка від друга іноді є тими складовими перемоги в боротьбі проти сатани, яких нам так бракує.

Автор Послання до Євреїв підсумував це таким чином: «Будьмо уважні один до одного, заохочуймо до любові та добрих діл; не залишаймо своїх зібрань, як то деякі ввели у звичку, але заохочуймо один одного, і тим більше, чим більше бачите, що наближається день» (Євреям 10:24–25). Духовна підзвітність є критично важливою у боротьбі з гріхом. Партнер з підзвітності може бути поруч, аби підбадьорити вас, дорікнути, повчити, порадіти з вами або посумувати. Кожний християнин повинен мати партнера з підзвітності, з яким можна помолитися, поговорити, кому можна довіритися та висповідатися.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що Біблія говорить про важливість духовної підзвітності?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries