settings icon
share icon
Запитання

Що означає, що Ісус помер за наші гріхи?

Відповідь


Кажучи просто, без смерті Ісуса на хресті за наші гріхи ніхто б не мав вічного життя. Сам Ісус сказав: «Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене» (Івана 14:6; тут і далі – Четвертий сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). У цій заяві Він повідомляє про причину Свого народження, смерті й воскресіння – забезпечити шлях на небеса грішному людству, яке ніколи б не потрапило туди самостійно.

Коли Бог створив Адама та Єву, вони були досконалими в усьому й жили в Едемі, у раю (Буття 2:15). Бог створив людину на Своїм образом, тобто вони також мали свободу прийняття рішень і вибору за своєю власною волею. Буття 3 описує, як Адам і Єва піддалися спокусі та обману сатани. Вони порушили Божу волю, з’ївши плоди з дерева пізнання, що було заборонено: «І заповів Господь Бог Адамові, кажучи: Плоди з усякого дерева, що в раю, вживатимеш у їжу. А з дерева пізнання добра і зла – не їжте з нього: у той день, коли з’їсте з нього, неодмінно помрете!» (Буття 2:16-17). Це був перший гріх, скоєний людиною, і із-за нього все людство приречене до фізичної та вічної смерті через гріховну природу, успадковану від Адама.

Бог оголосив, що всі, хто згрішить, помруть – як фізично, так і духовно. Такою є доля всього людства. Але Бог, зі Своєї благодаті та милосердя, вирішив цю дилему, проливши кров Свого досконалого Сина на хресті. Бог оголосив, що «без пролиття крові немає прощення» (Євреям 9:22), адже пролиття крові забезпечує викуплення. Закон Мойсея (Вихід 20:2-17) надавав людям засіб, що допомагав їм вважатися «безгрішними» або «праведними» перед Богом – жертвопринесення тварин, заколотих за гріх. Однак, ці жертви були тимчасовими й насправді лише передвіщали досконалу жертву Христа на хресті (Євреям 10:10).

Ось чому Ісус прийшов і помер – щоб стати остаточною та досконалою жертвою за наші гріхи (Колосянам 1:22; 1 Петра 1:19). Завдяки Йому набирає чинності обіцянка вічного життя з Богом для тих, хто вірить в Ісуса: «Обітниця з віри в Ісуса Христа була дана тим, які вірять» (Галатам 3:22). Ці два слова – «віра» і «вірять» – мають вирішальне значення для нашого спасіння. Саме через нашу віру в кров Христа, пролиту за наші гріхи, ми отримуємо вічне життя. «Адже ви спасенні благодаттю через віру, і це не від вас, це Божий дар, не від діл, щоб ніхто не хвалився» (Ефесянам 2:8-9).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає, що Ісус помер за наші гріхи?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries