settings icon
share icon
Запитання

Як я, будучи християнином, можу відчути радість у своєму житті?

Відповідь


Періоди печалі та депресії можуть отруювати життя навіть найбільш посвячених християн. У Біблії ми знаходимо безліч прикладів цьому. Йов шкодував, що народився на світ (Йова 3:11). Давид молився про те, щоби потрапити в місце, де б йому не довелося мати справу з реальністю (Псалом 55:6–8). Ілля, навіть після ураження 450 пророків Ваала вогнем, викликаним із небес (1 Царів 18:16–46), утік в пустелю та просив Бога позбавити його життя (1 Царів 19:3–5).

Тож як ми можемо долати ці безрадісні періоди? Нам слід розглянути, як боролися з нападами депресії вищезгадані люди. Йов сказав, що якщо ми молимось і пам’ятаємо наші благословення, Бог відновить нас у радості та праведності (Йова 33:26). Давид написав, що вивчення Слова Божого може дати нам радість (Псалом 19:8). Він також усвідомив, що йому слід було прославляти Бога навіть, коли душа охоплена сумом (Псалом 42:5). У випадку з Іллею, Бог дозволив йому відпочити деякий час, а потім спрямував людину, Єлисея, щоб допомогти йому (1 Царів 19:19–21). Ми також потребуємо друзів, з якими можемо ділитися своїми болями та переживаннями (Еклезіаста 4:9–12). Можливо, буде корисно розділити свої почуття з братом чи сестрою у Христі. На наш подив, ми можемо виявити, що вони також переживали схожі періоди, через які проходимо ми.

Що більш важливо – це те, що концентрація на собі, на своїх проблемах і болях, а особливо на нашому минулому, ніколи не приведе до справжньої духовної радості. Радість не полягає в матеріальному, не в психотерапії та, точно, не в одержимості самими собою. Радість полягає у Христі. Ми – належимо Господу «…і хвалимося Ісусом Христом, і не покладаємо надію на тіло» (Филип’янам 3:3). Знати Христа – значить приходити до істинного розуміння себе та до володіння духовними знаннями. Нам не слід шукати славу в собі, в своїй мудрості, силі, багатстві чи доброчинності, а у Христі – в Його мудрості та силі, багатстві й доброті, в Його особі. Якщо ми залишатимемося з Ним, занурившись в Його Слово та прагнути пізнати Його ближче, то наша радість «буде повною» (Івана 15:1–11).

Пам’ятайте, що ми можемо знайти справжню радість тільки за допомогою Святого Духа Божого (Псалом 51:11–12; Галатам 5:22; 1 Солунянам 1:6). Ми нічого не можемо зробити без Божої сили (2 Коринтянам 12:10; 13:4). Насправді, чим більше ми докладаємо власних зусиль до того, аби бути радісними, тим більш нещасними ми можемо виявитися. Віддайте себе у руки Господні (Матвія 11:28–30) і шукайте Його, молячись та вивчаючи Святе Письмо. «Бог же надії нехай наповнить вас усякою радістю і миром у вірі, щоб ви силою Святого Духа збагатилися надією» (Римлянам 15:13).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я, будучи християнином, можу відчути радість у своєму житті?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries