settings icon
share icon
Запитання

Що говорить Біблія про зцілення? Чи несе викуплення Христа зцілення?

Відповідь


Текст із книги пророка Ісаї 53:5, пізніше процитований у 1 Петра 2:24, є ключовим текстом щодо зцілення, який деякі люди розуміють і застосовують неправильно: «А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, – кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас оздоровлено!». Слово, перекладене, як «оздоровлено», може означати як духовне, так і фізичне зцілення. Тим не менше, контекст обох віршів дає нам чітке розуміння, що мова йде про духовне зцілення. 1 Петра 2:24 говорить: «Він Сам Своїм тілом підняв наші гріхи на дерево, щоб ми, вмерши для гріхів, жили для праведності; Його ранами ви оздоровлені». Цей текст говорить про гріх і праведність, а не про хвороби. Таким чином, бути «оздоровленим» означає бути прощеним і спасенним, а не вилікуваним фізично.

Біблія конкретно не зв’язує фізичне зцілення зі зціленням духовним. Часто люди фізично стають здоровими, прийшовши до Христа, але це необов’язково. Деколи на зцілення є Божа воля, а деколи – ні. Апостол Іван вказує нам потрібний напрямок: «І це та відвага, яку маємо до Нього, що коли чогось попросимо згідно з Його волею, Він вислуховує нас! А коли знаємо, що слухає нас, – чого б тільки ми не попросили, – то знаємо, що одержуємо те, чого просили в Нього» (1 Івана 5:14-15). Бог продовжує творити чудеса. Бог продовжує зціляти людей. Але хвороби, біль і смерть продовжують існувати у цьому світі. І якщо Господь не повернеться у наступні 50 років, то майже всі люди, що живуть сьогодні, помруть, і більшість з них (включаючи християн) – у результаті проблем зі здоров’ям (хвороб і травм).

Врешті-решт, наше фізичне зцілення очікує нас на Небесах. Там уже більше не буде болю, недугів, хвороб, страждань і смерті (21 розділ книги Об’явлення). Усім нам слід більше уваги приділяти своєму духовному стану, ніж фізичному (Римлянам 12:1-2). Так ми зможемо зосередитися на наших серцях, а не на фізичних проблемах, і тоді «Він обітре кожну сльозу з їхніх очей, і більше не буде смерті, ні страждань, ні голосіння, ні болю, – вже більше не буде, бо перше минулося» (Об’явлення 21:4).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що говорить Біблія про зцілення? Чи несе викуплення Христа зцілення?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries