Mi az üdvösség terve?
Kérdés: Mi az üdvösség terve?

Válasz:
Éhes vagy? Nem fizikailag éhes, hanem éhesebb valami többre ebben az életben? Van valami mélyen benned ami úgy tűnik, hogy soha sem elégedett? Ha igen, akkor Jézus az út! Jézus azt mondta, hogy “Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha.” (János 6:35)

Zavarodott vagy? Úgy tűnik, hogy nem találod meg az utadat vagy az életed célját? Olyan, mintha valaki lekapcsolta volna a lámpát te pedig hiába keresed a kapcsolót? Ha igen, akkor Jézus az út! Jézus kijelentette, hogy “Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (János 8:12)

Szoktad úgy érezni, hogy ki vagy zárva az életből? Sok ajtót próbáltál már, de mindegyik mögött csak üresség és értelmetlen dolgok voltak? Keresed a bejáratot a teljes élethez? Ha igen, akkor Jézus az út! Ő mondta, hogy “Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál.” (János 10:9)

Elszomorítanak az emberek? A kapcsolataid sekélyesek és üresek? Úgy tűnik, mindenki csak ki akar használni? Ha igen, Jézus az út! Azt mondta: “Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért... Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem” (János 10:11,14).

Kíváncsi vagy, hogy mi fog történni ezután az élet után? Elfáradtál benne, hogy csupa olyan dologért élsz, ami elrohad vagy elrozsdásodik? Néha kétled, hogy az életnek lenne bármi értelme? Szeretnél élni a halálod után? Ha igen, Jézus az út! Megmondta, hogy “Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.” (János 11:25-26)

Mi az út? Mi az igazság? Mi az élet? Jézus válasza: “Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” (János 14:6)

Az éhség, amit érzél egy szellemi éhség, és csak Jézus tudja betölteni. Jézus az egyetlen, aki el tudja tüntetni a sötétséget. Ő az elégedett élet kapuja. Jézus olyan barát és pásztor akit keresel. Ő az élet – ezen a világon és az eljövendőn is. Jézus az üdvösség útja!

Azért vagy éhes, azért érzed, hogy elvesztél a sötétben, és azért nem találod az életed értelmét, mert el vagy választva Istentől. A Biblia azt mondja, hogy mindnyájan vétkeztünk és ezért el vagyunk választva Istentől (Prédikátor 7:20; Róma 3:23). Az űr, amit a szívedben érzel nem más, mint Isten hiánya az életedben. Arra lettünk teremtve, hogy kapcsolatban legyünk Istennel. A bűn miatt el vagyunk választva ettől a kapcsolattól. Még rosszabb, hogy a bűn örökre elválaszt Istentől, ebben az életben és az eljövendőben is (Róma 6:23; János 3:36).

Hogyan oldható meg ez a probléma? Jézus az út! Jézus magára vette a bűnünket (2 Korinthus 5:21). Jézus helyettünk halt meg (Róma 5:8), átvállalva a büntetést amit megérdemlünk. Három nap múlva Jézus feltámadt a halálból, bebizonyítva győzelmét a bűn és a halál fölött (Róma 6:4-5). Miért csinálta? Ő maga válaszol erre a kérdésre: “Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért.” (János 15:13) Jézus meghalt, hogy mi élhessünk. Ha hiszünk benne, és abban, hogy a halála kifizette a bűneinket – akkor minden bűnünk meg van bocsátva és el lett mosva. Akkor jóllakunk lelkileg. Felkapcsolódik a lámpa. Bővölködő, teljes lesz az életünk. Meg fogjuk ismerni a legjobb barátunkat és pásztorunkat. Tudni fogjuk, hogy lesz életünk a halálunk után – egy feltámadt élet a mennyben örökké Jézussal!

“Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16)

Jézus mellett döntöttél az itt olvasottak miatt? Ha igen, akkor kérlek kattints az “Elfogadtam Jézust” gombra.Vissza a magyar oldalraMi az üdvösség terve?