Mi az üdvösség római útja?
Kérdés: Mi az üdvösség római útja?

Válasz:
Az üdvösség római útja egy mód az Örömhír elmondására úgy, hogy a bibliai Római levélből használsz igeverseket. Egyszerű, de mégis hatásos módja annak, hogy elmagyarázd az üdvösség szükségességét, Isten gondoskodását a megváltásról, hogy mi az üdvösség elfogadásának a módja és eredménye.

A római út első igeverse a Róma 3:23 – “mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének.” Mindannyian vétkeztünk. Mind tettünk olyan dolgokat, amik nem tetszenek Istennek. Senki sem ártatlan. A Róma 3:10-18 ad részletesebb képet a bűnről az életünkben. A második igevers a római úton a Róma 6:23, ami a bűn következményéről tanít – “Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” A büntetés, amit a bűneinkért érdemelnénk, az a halál. Nem csak a fizikai, hanem az örök halál!

A harmadik vers a római úton a Róma 6:23 második fele: “...az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” Róma 5:8 – “Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” Jézus Krisztus meghalt értünk! Jézus halála kifizette a bűneink árát. Jézus feltámadása a bizonyíték arra, hogy Isten elfogadta Jézus halálát fizetségként.

A római út harmadik megállója az üdvösséghez a Róma 10:9 – “Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.” Jézus halála értünk történt, csupán hinnünk kell benne és abban, hogy ezzel megfizette a bűneink árát – és máris miénk az üdvösség! A Róma 10:13 ezt így mondja el - “Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” Jézus meghalt, hogy kifizesse a büntetést és megmentsen az örök halálból. Az üdvösség, a bűnbocsánat elérhető bárkinek, aki hisz Jézus Krisztusban, mint Urában és Megváltójában.

A végső állomás az üdvösség római útján az üdvösség eredménye. A Róma 5:1 csodálatos üzenete az, hogy “Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” Jézus által kapcsolatban lehetünk Istennel békességben. Róma 8:1 – “Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak”. Jézus halála miatt már soha nem leszünk a bűneink miatt elítélve. Végül van még egy ígéret a Róma 8:38-39-ben – “Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak,sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.”

Szeretnél végigmenni az üdvösség római útján? Ha igen, akkor íme egy minta-imádság. Ne felejtsd el, hogy ez az imádság, vagy bármely más imádság nem fog megmenteni. Egyedül a Jézusban való bizalom tud megmenteni a bűntől. Ez az ima egyszerűen egy módja annak, hogy kimutasd a hitedet Istennek és megköszönd neki, hogy üdvösséget ad. “Istenem tudom, hogy vétkeztem ellened és büntetést érdemlek. De Jézus Krisztus átvette a büntetést amit érdemlek, ezért hit által megbocsátást kaphatok. Elfordulok a bűnömtől és benned bízom az Üdvösségért. Köszönöm Neked a Te csodálatos kegyelmedet és megbocsátásodat – az örök életet! Ámen!”

Jézus mellett döntöttél az itt olvasottak miatt? Ha igen, akkor kérlek kattints az “Elfogadtam Jézust” gombra.Vissza a magyar oldalraMi az üdvösség római útja?