Melyik a nekem való vallás?
Kérdés: Melyik a nekem való vallás?

Válasz:
A gyorséttermek azzal csábítanak minket, hogy pontosan úgy rendelhetjük meg az ételt, ahogyan akarjuk. Vannak kávézók, amelyek több, mint százféle kávéval dicsekszenek. Még amikor házat vagy kocsit veszünk, akkor is olyan lehetőségeket és opciókat keresünk, amilyenekre vágyunk. A mai világban nem csak csoki, eper, vanília kapható. A választék az úr! Szinte bármit megtalálsz a személyes igényeidnek és vágyaidnak megfelelően.

Mit szólnál egy neked való valláshoz? Egy olyanhoz, ami bűntudat-mentes, nincsenek követelései és nincs teletűzdelve sok zavaró muszájjal és tilossal? Van ilyen a világon, pont ahogy leírtam, de vajon vallást úgy kell választani, mint egy fagyit?

Nagyon sok hang verseng a figyelmünkért, miért lenne Jézus több, mint mondjuk Mohamed, Konfuciusz, Buddha, Charles Taze Russel vagy Joseph Smith? Végülis nem minden út vezet a mennybe? Nem minden vallás ugyanolyan alapvetően? Az igazság az, hogy nem minden vallás vezet a mennyországba, mint ahogy nem minden út vezet Budapestre.

Egyedül Jézus beszél isteni hatalommal, mert Jézus legyőzte a halált. Mohamed, Konfuciusz és a többiek a sírjukban porladnak mind a mai napig, de Jézusnak olyan hatalma volt, hogy otthagyta a sírt három nappal azután, hogy meghalt a rómaiak kegyetlen keresztjén. Bárki, akinek hatalma van a halál fölött megérdemli a figyelmet és meghallgatást.

Rengeteg bizonyíték támasztja alá Jézus feltámadását. Először is több, mint ötszáz szemtanú látta a feltámadott Krisztust! Ez nagyon sok ember. Ötszáz hangot nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Ott van még az üres sír, mint bizonyíték; hiszen Jézus ellenségei könnyedén megállíthatták volna a feltámadásról szóló beszédet, ha előszedték volna a halott, oszló testet, de ilyesmi nem volt! A sírt üresen találták! Esetleg a tanítványok lophatták el a testet? Nem valószínű. Éppen ennek megelőzésére felfegyverzett katonák őrizték erősen a sírt. Figyelembe véve, hogy a legközelebbi követői is félve elfutottak Jézus letartóztatásakor és keresztre feszítésekor, kizárt, hogy a rettegő halászok ezen ijedt csapata szembeszállt volna a jól kiképzett, hivatásos katonákkal. Jézus feltámadása egyszerűen nem magyarázható meg ezzel!

Mégegyszer, bárki, akinek hatalma van a halál fölött, az megérdemli hogy meghallgassák. Jézus bebizonyította ezt a hatalmát, ezért meg kell hallgatnunk, ami mond. Azt állítja, hogy ő az üdvösség egyetlen útja (János 14:6). Nem egy út, nem egy a sok út közül, hanem Jézus maga az út.

Ugyanez a Jézus mondja: “Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11:28) Ez egy kemény világ és az élet nehéz. Legtöbbünk tele van horzsolásokkal, sebekkel. Egyetértesz? Akkor mit szeretnél? Felüdülést vagy puszta vallást? Egy élő Megváltót vagy egyet a sok halott “próféta” közül? Értelmes kapcsolatot vagy üres szertartásokat? Jézus nem egy lehetőség – ő a lehetőség!

Jézus a neked való “vallás”, ha megbocsátást keresel (Apostolok cselekedetei 10:43). Jézus a neked való “vallás”, hogy értelmes kapcsolatot keresel Istennel (János 10:10). Jézus a neked való “vallás”, hogyha örök otthont keresel a mennyben (János 3:16). Higgy Jézusban, mint Megváltóban – nem fogod megbánni! Bízz benne, hogy megbocsáthassa a bűneidet – nem fog csalódni.

Ha szeretnél “neked való kapcsolatot” Istennel, itt van egy ima számodra. Ne felejtsd el, hogy ez az ima vagy bármely másik nem fog megmenteni. Egyedül az tud megmenteni a bűntől, ha bízol Krisztusban. Ez az ima egyszerű módja annak, hogy kifejezd Istennek a hitedet Őbenne, és megköszönd neki, hogy megbocsát. “Istenem, tudom, hogy bűnt követtem el ellened és büntetést érdemlek. De Jézus Krisztus átvette a büntetést amit én érdemelnék és így hit által bocsánatot nyerhetek. Elfordulok a bűntől és csak benned bízom az üdvösségért. Köszönöm csodálatos kegyelmedet és megbocsátásodat – az örök élet ajándékát! Ámen!”

Jézus mellett döntöttél az itt olvasottak miatt? Ha igen, akkor kérlek kattints az “Elfogadtam Jézust” gombra.Vissza a magyar oldalraMelyik a nekem való vallás?