Mi a bűnösök imája?
Kérdés: Mi a bűnösök imája?

Válasz:
A bűnösök imája egy imádság, amit egy ember imádkozik Istennek amikor megérti, hogy bűnös és szüksége van a Megváltóra. A bűnösök imájának elmondása önmagában semmit nem végez el. Csak akkor hatékony, ha azt jelképezi, amit az illető tud, megért és hisz a bűnről és megváltásról.

Az első szempontja a bűnösök imájának annak megértése, hogy bűnösök vagyunk. Róma 3:10 – “...amint meg van írva: Nincsen igaz ember egy sem”. A Biblia világossá teszi, hogy mindannyian vétkeztünk. Bűnösök vagyunk akiknek megbocsátásra van szüksége Istentől (Titusz 3:5-7). A bűnünk miatt örök büntetést érdemlünk (Máté 25:46). A bűnösök imája egy kegyelmi kérvény az ítélet elkerülésére. Düh helyett megbocsátás kérése.

A második szempontja a bűnösök imájának az, hogy tudjuk mit tett Isten, hogy orvosolja elveszett és bűnös állapotunkat. Isten emberi lénnyé lett Jézus Krisztus személyében (János 1:1,14). Jézus az igazságot tanította Istenről és tökéletes, bűntelen életet élt (János 8:46; 2 Korinthus 5:21). Ezután meghalt a kereszten helyettünk, átvette a büntetést, amit mi érdemeltünk volna (Róma 5:8). Jézus feltámadt a halálból, ezzel is bizonyítva győzelmét a bűn, a halál és a pokol fölött (Kolossé 2:15; 1 Korinthus 15. rész). Mindezek miatt bűnbocsánatot és örök mennyei otthont kaphatunk – ehhez elég egyszerűen hinnünk Jézus Krisztusban. El kell hinnünk, hogy meghalt helyettünk és feltámadt a halálból (Róma 10:9-10). Csak kegyelemből menekülhetünk meg, egyedül Jézusban való hit által. Efézus 2:8 – “Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez”.

A bűnösök imájának elmondása egyszerűen egy mód arra, hogy kijelentsd Istennek, hogy Jézus Krisztusban bízol mint Megváltódban. Nincsenek “varázsszavak” amik üdvösséget eredményeznek. Egyedül a hit Jézus halálában és feltámadásában tud megmenteni minket. Ha megérted, hogy bűnös vagy és megtérésre van szükséged Jézus Krisztus által, akkor itt van számodra a bűnösök imája, amit elimádkozhatsz Istennek: “Istenem tudom, hogy bűnös vagyok. Tudom, hogy megérdemlem a bűneim következményét. Viszont hiszek Jézus Krisztusban mint Megváltómban. Elhiszem, hogy meghalt és feltámadt, hogy így bűnbocsánatot adjon nekem. Hiszek Jézusban, mint egyetlen, személyese Uramban és Megváltómban. Köszönöm Uram, hogy megmentesz és megbocsátasz nekem! Ámen!”

Jézus mellett döntöttél az itt olvasottak miatt? Ha igen, akkor kérlek kattints az “Elfogadtam Jézust” gombra.Vissza a magyar oldalraMi a bűnösök imája?