Mit jelent elfogadni Jézust, mint személyes Megváltót?
Kérdés: Mit jelent elfogadni Jézust, mint személyes Megváltót?

Válasz:
Elfogadtad már valaha Jézus Krisztust mint személyes Megváltódat? Mielőtt válaszolnál engedd meg, hogy elmagyarázzam a kérdést. Ahhoz, hogy helyesen értsd, először meg értened, hogy ki “Jézus Krisztus”, mi az, hogy “személyes”, és az, hogy “Megváltó”.

Ki Jézus Krisztus? Sok ember úgy gondol Jézusra, mint jó emberre, nagyszerű tanítóra, vagy akár Isten prófétájára. Ezek valóban igazak Jézusra, de nem mondják el igazán, hogy ki is ő. A Biblia szerint Jézus maga Isten, emberi testben. Isten emberi lénnyé vált (lásd János 1:1,14). Isten eljött a földre, hogy tanítson, gyógyítson, helyreigazítson, megbocsásson nekünk – és hogy meg is haljon értünk! Jézus Krisztus maga Isten, a Teremtő, a szuverén Úr. Elfogadtad ezt a Jézust?

Mi az a Megváltó és miért van rá szükségünk? A Biblia szerint mindannyian vétkeztünk és gonosz tetteket követtünk el (Róma 3:10-18). A bűn eredményeképpen méltóak vagyunk Isten haragjára és ítéletére. Az egyetlen igazságos ítélet a végtelen Isten ellen elkövetett bűnökre egy végtelen büntetés (Róma 6:23; Jelenések 20:11-15). Ezért van szükségünk Megváltóra!

Jézus Krisztus eljött a földre és meghalt helyettünk. Jézus, az emberré lett Isten halála tökéletes fizetség volt a bűneinkért (2 Korinthus 5:21). Jézus azért halt meg, hogy kifizesse a bűneink büntetését (Róma 5:8). Kifizette az árat, hogy nekünk ne kelljen. Jézus feltámadása bebizonyította, hogy az ő halála elégséges fizetség volt a bűneinkért. Ezért Jézus az egyetlen Megváltó (János 14:6; Apostolok Cselekedetei 4:12)! Bízol Jézusban, mint Megváltódban?

Jézus a te “személyes” Megváltód? Sok ember úgy látja a kereszténységet, hogy templomba kell járni, szertartásokat kell végezni, és nem szabad bizonyos bűnöket elkövetni. Ez nem a kereszténység. Az igazi kereszténység egy személyes kapcsolat Jézus Krisztussal. Jézus elfogadása személyes Megváltóként azt jelenti, hogy a saját személyes hitedet és bizalmadat belé helyezed. Senki sem menekülhet meg mások hite által. Senki sem szerezhet bocsánatot bizonyos cselekedetekkel. Az egyetlen módja a megtérésnek az, ha személyesen elfogadjuk Jézust, mint Megváltót, és hiszünk benne, hogy az ő halála kifizette a bűneinket, és hogy feltámadása garantálja az örök életünket (János 3:16). Jézus a te személyes Megváltód?

Ha el akarod fogadni Jézus Krisztust mint személyes megváltódat, és újjá szeretnél születni, akkor íme egy minta-imádság. Ne felejtsd el, hogy ez az imádság, vagy bármely más imádság nem fog megmenteni. Egyedül a Jézusban való bizalom tud megmenteni a bűntől. Ez az ima egyszerűen egy módja annak, hogy kimutasd a hitedet Istennek és megköszönd neki, hogy üdvösséget ad. “Istenem tudom, hogy vétkeztem ellened és büntetést érdemlek. De Jézus Krisztus átvette a büntetést amit érdemlek, ezért hit által megbocsátást kaphatok. Elfordulok a bűnömtől és benned bízom az Üdvösségért. Köszönöm Neked a Te csodálatos kegyelmedet és megbocsátásodat – az örök életet! Ámen!”

Jézus mellett döntöttél az itt olvasottak miatt? Ha igen, akkor kérlek kattints az “Elfogadtam Jézust” gombra.Vissza a magyar oldalraMit jelent elfogadni Jézust, mint személyes Megváltót?