settings icon
share icon
Ερώτηση

Τι λέει η Αγία Γραφή για την έκτρωση;

Απάντηση


Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει συγκεκριμένα το θέμα της έκτρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διδασκαλίες στη Γραφή που κάνουν ξεκάθαρη την άποψη του Θεού για την έκτρωση. Στον Ιερεμία 1:5 μας λέει ότι ο Θεός μας γνωρίζει πριν μας πλάσει στην κοιλιά της μάνας μας. Στον Ψαλμό 139:13-16 μιλάει για τον ενεργό ρόλο του Θεού στη δημιουργία και τον σχηματισμό μας στην κοιλιά. Στην Έξοδο 21:22-25 επιβάλλεται η ίδια τιμωρία σε κάποιον που θα προκαλέσει το θάνατο ενός εμβρύου με την τιμωρία κάποιου που διαπράττει φόνο. Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο Θεός θεωρεί ένα έμβρυο ότι είναι μια ανθρώπινη ύπαρξη όπως ένας ενήλικας. Για τους Χριστιανούς, η έκτρωση δεν είναι θέμα δικαιώματος της γυναίκας να διαλέξει. Είναι θέμα ζωής ή θανάτου μιας ανθρώπινης ύπαρξης που φτιάχτηκε κατά την εικόνα του Θεού (Γένεση 1:26-27, 9:6).

Το πρώτο επιχείρημα που εγείρεται πάντα ενάντια στη θέση των Χριστιανών για την έκτρωση είναι, «Τι γίνεται στις περιπτώσεις βιασμών και/ή αιμομιξίας;» Όσο τρομερό κι αν είναι να μείνεις έγκυος από βιασμό και/ή αιμομιξία, είναι αυτό δικαιολογία για το φόνο ενός εμβρύου; Δυο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό. Το παιδί που είναι αποτέλεσμα βιασμού και/ή αιμομιξίας μπορεί να δοθεί για υιοθεσία σε μια καλή οικογένεια που δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά – ή το παιδί μπορεί να ανατραφεί από τη μητέρα. Αλλά, το παιδί δεν μπορεί να τιμωρηθεί για τις κακές πράξεις του πατέρα του.

Το δεύτερο επιχείρημα που εγείρεται συνήθως ενάντια στη Χριστιανική θέση για τις εκτρώσεις είναι, «Τι γίνεται όταν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο;» Ειλικρινά, αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση στο θέμα των εκτρώσεων. Πρώτον, ας θυμηθούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι η αιτία λιγότερων από το ένα δέκατο του ενός εκατοστού των εκτρώσεων που γίνονται στον κόσμο σήμερα. Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν έκτρωση γιατί δεν θέλουν να «αναθρέψουν το μωρό τους» παρά για να σώσουν τη ζωή τους. Δεύτερον, ας θυμόμαστε ότι ο Θεός είναι Θεός θαυμάτων. Μπορεί να προστατέψει τη ζωή μιας μητέρας και ενός παιδιού παρά τις αντίθετες ιατρικές προβλέψεις. Τελικά, αυτή η απόφαση πρέπει να αφήνεται στο σύζυγο, στη σύζυγο και στο Θεό. Κάθε ζευγάρι που αντιμετωπίζει αυτή την ακραία δύσκολη κατάσταση πρέπει να προσεύχεται στον Κύριο για σοφία (Ιάκωβος 1:5) για το τι θέλει Εκείνος να κάνουν.

Το 94% των εκτρώσεων που γίνονται στον κόσμο σήμερα είναι για λόγους διαφορετικούς από τον κίνδυνο της ζωής της μητέρας. Η μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών μπορεί να προσδιοριστεί ως «Μια γυναίκα και/ή ο σύντροφός της αποφάσισαν πως δεν θέλουν το παιδί που έχουν συλλάβει». Αυτό είναι άκρως κακό. Ακόμα και στις πιο δύσκολες 6% των περιπτώσεων, η έκτρωση δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή. Η ζωή ενός ανθρώπινου εμβρύου στην κοιλιά αξίζει κάθε προσπάθεια για να επιτραπεί μια κανονική διαδικασία γέννησης.

Γι αυτούς που έκαναν έκτρωση – η αμαρτία της έκτρωσης δεν είναι λιγότερο συγχωρήσιμη από κάθε άλλη αμαρτία. Δια της πίστης στον Χριστό, κάθε αμαρτία μπορεί να συγχωρηθεί (Κατά Ιωάννη 3:16, Ρωμαίους 8:1, Κολοσσαείς 1:14). Μια γυναίκα που έκανε έκτρωση, ή ένας άντρας που ενθάρρυνε μια έκτρωση, ή ακόμη ένας γιατρός που εκτέλεσε μια έκτρωση – όλοι μπορούν να συγχωρηθούν δια της πίστης στον Ιησού Χριστό.

English



Επιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Τι λέει η Αγία Γραφή για την έκτρωση;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries